Aktuelno

Отворени за Србе и Србију

Нова амбасадорка Израела Алона Фишер Кам данас је први пут посетила Чачак. На званичном пријему код градоначелника Чачка Милуна Тодоровића и његовог помоћника Владана Милића, амбасадорка је обећала да сарадња наше и њене земље неће бити само на нивоу две владе. Израелци желе да прошире своје активности на читаву друштвену заједницу.

DSCF1000

– Србија и Израел су успоставили дипломатску сарадњу пре 25 година, али наше пријатељство траје дуже. Ускоро ћу поново доћи у Чачак да, заједно са компанијом „Кавим“, уручим донацију Установи „Зрачак“. Деци и одраслима са сметњама у развоју морамо посветити посебну пажњу. Хоћемо и да скренемо пажњу друштвеној заједници да сви морамо да водимо рачуна о потребама особа ометених у развоју. Ако можемо да допринесемо бољем животу грађана, биће то права потврда добрих односа Срба и Израелаца – изјавила је амбасадорка. Она је врло поносна на пословање „Кавима“ у Чачку, нарочито због представљања нових еколошких аутобуса, јер су тако показали да брину о безбедности путника у јавном превозу.

Осим компаније „Кавим“ у чијем саставу послује и чачански „Аутопревоз“, Алона Фишер Кам и Милун Тодоровић потврдили су да су и остале веће и мање израелске фирме заинтересоване да инвестирају у Србију.

– Израел хоће да инвестира у Србију, не само у Београд. Имамо доста могућности за улагање, нарочито у пољопривреду и сектору информационих технологија. Отворени смо за сарадњу и са већим и мањим компанијама. „Кавим“ у Чачку запошљава 330 радника и зато нам је врло важан. Прошле године у Србији је број гостију из Израела повећан за 80 одсто. Желимо да они посећују и наш крај, нарочито Овчар Бању, Горњу Трепчу, па и град Чачак – навео је Милун Тодоровић.

Амбасадорка Израела данас је присуствовала предствљању нових хибридних аутобуса, по којима је Чачак јединствен у Србији и Западном Балкану. Тим поводом у бази „Аутопревоза“ у Коњевићима организован је „Волво и Кавим Дан отворених врата“. Међу званицама били су и амбасадор Шведске, градоначелници Новог Пазара, Краљева…

„Волво и Кавим Дан отворених врата“ – Део атмосфере

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.