Dragačevo

LUČANSKI OSNOVCI NA REKREATIVNOJ NASTAVI U ARANĐELOVCU

milan blPrva grupa od 107 učenika, uzrasta od prvog do četvrtog razreda, Osnovne škole „Milan Blagojević“ iz Lučana boravila je sedam dana na rekreativnoj nastavi u Aranđelovcu. Zajedno sa svojim vaspitačima, đaci su odseli u objektu „Rujna zora“ u Aranđelovcu. Ovu grupu lučanskih osnovaca prošlog utorka je zamenila nova od 30 učenika.

Iako im vreme nije bilo mnogo naklonjeno, lučanski osnovci su tokom svog boravka u Aranđelovcu nastojali da maksimalno uživaju u rekreativnoj nastavi. Sa prvim zracima sunca, krenuli su u obilazak kulturnih znamenitosti Aranđelovca.

Dragačevci osnovci su imali odlične uslove za rad, ali i razonodu. Pored učenja, vreme su ispunjavali zabavnim i sportskim aktivnostima. Kako je istakla učiteljica Milostiva Novaković, nastava je organizovana kao i u školi, s tim što su nastavne teme prilagođene izvođenju rekreativne nastave. Ono što učenike posebno oduševljava je to što na rekreativnu nastavu nisu morali da nose mnogo uxbenika, već samo jednu svesku, u koju su beleže svoje utiske i svakodnevne aktivnosti.

Radojka Đorđević, direktorka OŠ „Milan Blagojević“ Lučani je istakla da se nastava u prirodi odvija po planu i programu Ministarstva prosvete i da se ona razlikuje od redovne po tome što je izmeštena na drugo mesto. Inače, ovo je drugi put da lučanski iosnovci realiziju rekreativnu nastavu u Aranđelovcu.

Za predsednicu opštine Vesnu Stambolić, koja je posetila prvu grupu lučanskih osnovaca na rekreativnoj nastavi u Aranđelovcu, druženje sa decom je predstavljalo istinsko uživanje. Kako je navela, prioritet lokalne samouprave je briga za najmlađe.

– Deca su zdrava i lepo raspoložena. Objekat u kome su smeštena je za svaku pohvalu. Pruža istinsku udobnost, li ima i dobre mogućnosti za izvođenje nastave, jer deca ovde nisu samo da bi se igrala i družila, već i da prate nastavni program, ali sve to izgleda mnogo lepše i mnogo lakše uz druženje. Smeštaj i hrana su odlični i roditelji nemaju razloga da brinu za svoju decu – rekla je predsednica opštine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.