Kultura Obrazovanje

Песничко вече Слободана Ниџовића

До сада је издао једну збирку песама „Стисак руке за срећу“, а већ увелико спрема материјал за другу. Студент Високе школе техничких струковних студија Слободан Ниџовић разбио је стереотип да техника и уметност нису спојиви. Колеге су му највернији читаоци, а Висока школа му је више пута излазила у сусрет. Пре седам година, када је издао прву збирку, у студентском часопису ВШТСС „Индекс прес“ објављен је интервју са њим.

DSCN4719

– Никада нисам циљано сео да бих написао песму, увек се то дешавало у тренуцима инспирације. Прва збирка је настајала од мојих средњошколских дана и писао сам је шест, седам година. Још увек не знам како ће се звати моја друга збирка. Вероватно ће и наслов настати спонтано, као и за прву – каже Слободан.

Поетско вече Слободана Ниџовића приређено је у четвртак, 25. маја, на Високој школи техничких струковних студија. Домаћин вечери била је Ивана Крсмановић, професорка енглеског језика, а поезију Слободана Ниџовића говориле су његове колеге Јован Живковић, Димитрије Јањић, Ведрана Марковић, уз музичку пратњу Стефана Тодоровића, студента Агрономског факултета.

– У његовој првој збирци преовладава љубавна лирика са дубоком мисаоношћу. Сада долази до промене и запажамо једну сатиричну црту. Његова поезија већ нагиње ка постмодерној књижевности.

– На добром је путу да створи једну занимљиву збирку поезије која ће привући студенте, његове најверније читаоце – сматра Милан Громовић, професор српског језика и књижевности, који је на поетској вечери говорио о стваралаштву свог пријатеља Слободана Ниџовића.

Слободан је студент завршне године на Високој школи техничких струковних студија. После дуже паузе пре извесног времена, поново се посветио студијама и ускоро би требало да апсолвира.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.