Kultura Obrazovanje

Pesničko veče Slobodana Nidžovića

Do sada je izdao jednu zbirku pesama „Stisak ruke za sreću“, a već uveliko sprema materijal za drugu. Student Visoke škole tehničkih strukovnih studija Slobodan Nidžović razbio je stereotip da tehnika i umetnost nisu spojivi. Kolege su mu najverniji čitaoci, a Visoka škola mu je više puta izlazila u susret. Pre sedam godina, kada je izdao prvu zbirku, u studentskom časopisu VŠTSS „Indeks pres“ objavljen je intervju sa njim.

DSCN4719

– Nikada nisam ciljano seo da bih napisao pesmu, uvek se to dešavalo u trenucima inspiracije. Prva zbirka je nastajala od mojih srednjoškolskih dana i pisao sam je šest, sedam godina. Još uvek ne znam kako će se zvati moja druga zbirka. Verovatno će i naslov nastati spontano, kao i za prvu – kaže Slobodan.

Poetsko veče Slobodana Nidžovića priređeno je u četvrtak, 25. maja, na Visokoj školi tehničkih strukovnih studija. Domaćin večeri bila je Ivana Krsmanović, profesorka engleskog jezika, a poeziju Slobodana Nidžovića govorile su njegove kolege Jovan Živković, Dimitrije Janjić, Vedrana Marković, uz muzičku pratnju Stefana Todorovića, studenta Agronomskog fakulteta.

– U njegovoj prvoj zbirci preovladava ljubavna lirika sa dubokom misaonošću. Sada dolazi do promene i zapažamo jednu satiričnu crtu. Njegova poezija već naginje ka postmodernoj književnosti.

– Na dobrom je putu da stvori jednu zanimljivu zbirku poezije koja će privući studente, njegove najvernije čitaoce – smatra Milan Gromović, profesor srpskog jezika i književnosti, koji je na poetskoj večeri govorio o stvaralaštvu svog prijatelja Slobodana Nidžovića.

Slobodan je student završne godine na Visokoj školi tehničkih strukovnih studija. Posle duže pauze pre izvesnog vremena, ponovo se posvetio studijama i uskoro bi trebalo da apsolvira.

Ostavite odgovor