G.Milanovac

Потписани уговори о додели бесповратних средстава задругама

Председник општине Дејан Ковачевић потписао је данас са министром без портфеља задуженим за регионални развој и рад јавних предузећа Миланом Кркобабићем уговоре о додели бесповратних средстава која се додељују задругама на основу Конкурса који је расписало ово министартво у оквиру спровођења програма за равномерни регионални развој који је усвојила Влада Републике Србије.

Овог пута средства у износу од по 50 хиљада евра су добиле земљорадничка задруга „Прањанка“ из Прањана, земљорадничка задруга „Агробобица“ из Горњег Милановца и воћарска задруга „Шилопај“ из Шилопаја. У претходном циклусу средства из овог програма у истом износу добила је земљорадничка задруга из Угриноваца чији чланови су се определили да новац уложе у пластеничку производњу, а у ту сврху је постављено 23 пластеника.

У претходне две године на територији општине Горњи Милановац основано је укупно седам задруга.

Поводом потписивања уговора и добијених средстава председник Ковачевић честитао је новооснованим задругама и пожелео им да добијена средства искористе на прави начин како би пољопривреда наше општине наставила да иде узлазном путањом.

 

 

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.