Aktuelno Kultura

ПОТРЕБАН НОВАЦ ЗА КУПОВИНУ ХАРФЕ

ПОТРЕБАН НОВАЦ ЗА КУПОВИНУ ХАРФЕ

Ученици Основне музичке школе у Чачку “Др Војислав Вучковић”, Одсек харфе, на савезним и међународним такмичењима постижу одличне резултате. У 2018. години освојили су друго место у Србији, а на Међународном музичком фестивалу у Верони трећу награду.

Међутим, њихов даљи развој отежава то што Музичка школа “Др Војислав Вучковић” нема педалну харфу, на којој би наставили своје усавршавање и уписали Средњу музичку школу у свом граду.

Да би решили овај проблем, родитељи ученика Одсека харфа, на састанку одржаном 17. октобра 2018. године, у сарадњи са професорком харфе, донели су закључак да сами покрену акцију за прикупљање новчаних средстава, за набавку педалне харфе. Поред сопствених средстава, која ће прикупити родитељи, одлучили су и да се за помоћ обрате надлежним органима Града Чачка, правним и физичким лицима Моравичког округа, како би успешно спровели започету акцију.

На слободном тржишту набавна цена педалне харфе износи око 20.000 евра, у динарској противвредности. Уколико успе набавка, харфа би као донација била поклоњена Музичкој школи у Чачку и постала њено власништво, на којој би вежбале и усавршавале се наредне генерације из нашег града.

На састанку Савета родитеља ученика Одсека харфа, одржаном 30. новембра 2018, а у сарадњи са представницима школе, донета је одлука да се за ову намеру отвори наменски рачун, на име професорке харфе Снежане Јевтовић, број 275-0020412841039-82 , у банци “Societe Generale Srbija”,  са којим би се располагало тројним потписом представника родитеља Валентине Миловановић, професорке харфе Снежане Јевтовић и представника школе Настасије Татовић, професорке клавира у Музичкој школи ”Др Војислав Вучковић” у Чачку.

У вези наведеног, обраћамо се са молбом за новчану помоћ, за набавку педалне харфе, као предуслова за отварање Одсека харфе при Средњој музичкој школи у Чачку, како би ученици Основне музичке школе наставили усавршавање у свом граду.

Опредељена средства за ову помоћ, према могућностима, могу се уплатити на наведени динарски рачун, на име професорке харфе Снежане Јевтовић: 275-0020412841039-82, “Societe Generale Srbija”, са којим ће се располагати у складу са донетом Одлуком 30. новембра 2018. године.

Чачак, 15.12.2018. година

Унапред захвални,

Професорка харфе Снежана Јевтовић, представник родитеља Валентина Миловановић и предсетавник школе Настасија Татовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.