Aktuelno Obrazovanje

ПОЧЕЛА ПРИПРЕМНА НАСТАВА НА ФТН

На Факултету техничких наука у Чачку почела је бесплатна припремна настава за матуранте средњих школа. За овај програм пријавило се нешто више од 250 средњошколаца из Чачка, али и околних градова. У наредних десет седмица, сваке суботе ће имати прилику да похађају часове из пет предмета: математике, информатике, основа електротехнике, физике и организације.

Продекан за науку и међународну сарадњу на ФТН, проф др Небојша Митровић каже да досадашња искуства показују како кандидати који су прошли припремну наставу остварују боље резултате на пријемном испиту.

-Очекујемо да сви они редовно долазе на часове, а настава ће се одвијати до средине јуна. Након тога организоваћемо пробни пријемни испит са идентичном процедуром полагања регуларног пријемног. Пријемни за упис на ФТН је почетком јула и ми очекујемо да се највећи број упише у првом року – каже Митровић.
Будући студенти имају могућност да бирају један од четворогодишњих студијских програма основних академских студија: Електротехничко и рачунарско инжењерство, Мехатроника, Информационе технологије, Инжењерски менаџмент и Предузетнички менаџмент или петогодишњи студијски програм интегрисаних академских студија Техника и информатика.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.