Aktuelno Sport

ПОЧЕЛО РЕПУБЛИЧКО ШКОЛСКО ПРВЕНСТВО У ФУТСАЛУ

Данас је у хали “Младост“ у Атеници свечано отворено школско Републичко првенство у футсалу. Учествују 32 екипе, победнице међуокружних такмичења, и 450 такмичара из целе Србије. Такмичење се одвија у четири категорије, пионирке, пионири, омладинке и омладинци и трајаће до петка, 14. децембра.

У уметничком делу програма свечаног отварања учествовале су ученице балетског студија Дома културе, ученице трећег разреда основне балетске школе Лујо Давичо и плесни клуб “Луна“.

Овом приликом додељене су плакете професорима физичког васпитања који су својим радом допринели афирмацији школског спорта у Чачку, а одлазе у пензију.

Са лева на десно: Божо Мирковић, ОШ “Др Драгиша Мишовић, Гордана Крупеж, ОШ “Танаско Рајић“, Боро Васиљевић, ОШ “Вук Караџић и Бранислав Дамјановски, који је уручио плакете

После дефилеа учесника присутнима се прво обратио Бранислав Дамјановски, председник Савеза за школски спорт града Чачка, који је поздравио све учеснике и истакао да без помоћи локалне самоуправе није било могуће организовати овакаву манифестацију.

Затим су се учесницима обратили Немања Трнавац, члан Градског већа задужен за спорт и Жељко Танасковић председник Савеза за школски спорт Србије.

  • Нама импонује што су у Савезу за школски спорт Србије препознали наше квалитете и доделили нам домаћинство ове манифестације. Волели би да сви из нашег града понесу лепе успомене и надам се да ћемо и убудуће бити домаћини сличних догађаја – изјавио је Немања Трнавац .                                                                                                              
  • Нама није намера да се бавимо врхунским спортом. Жеља нам је да се што више деце бави физичким активностима. На овим такмичењима има деце која тренирају, али и оне деце која се још нису определила за бављење неким спортом. Кроз овакве активности ми их учимо нечему лепом и здравом, управо оним што доноси бављење спортом. Жеља је свих нас да кроз разне пројекте обухватимо што више деце, јер она на тај начин стичу нова пријатељства и подстичу се да воде здраве начине живота – рекао је Танасковић.                                                                                       Танасковић је пре отварања имао сусрет са градоначелником Милуном Тодоровићем и ево његових утисака:
  • Видим да се доста улаже у спорт. Видео сам доста пројеката, као што су нови базени, атлетска стаза и драго ми је да градоначелник има слуха за спорт и да разуме проблематику – изнео је своја запажања Танасковић.

Пионири ОШ “Др Драгиша Мишовић“, једини представници Чачка, своју прву утакмицу ће одиграти у хали “Младост“ у среду, 12. децембра, од девет часова.

Турнир су отворили футсалери средње школе “Звечан“ и “Хемијско-технолошке школе“ из Суботице, а мечеви ће бити одигравани и у сали ОШ “Прељина“.

В. Д.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.