Aktuelno Društvo

ПОЧИЊУ РАДИОНИЦЕ ЗА ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА

ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКАТ “ОГЛЕДАЛА” И “ЗДРАВОГ ДУХА”

Први пут у Чачку организују се терапијско-едукативне радионице за оболеле од малигних болести. Овај пројекат Центра за лични раст и развој „Огледало“, у сарадњи са Удружењем „Здрав дух“, суфинансира Град Чачак.

Програм “Психосоцијална помоћ и подршка особама оболелим од малигних болести“ ће се реализовати у наредна четири месеца, који ће водити психолози-психотерапеути Драгана Тимотијевић и Ана Милетић Миловановић. Радионице су усмерене на едукацију у области менталног здравља, како би се унапредио квалитет живота оних који су лечени од рака, а кроз развој личних вештина и отпорности, као и кроз развијање мреже социјалне подршке. Организоваће се једном седмично од септембра до децембра, у просторијама “Огледала”, у Улици војводе Степе 129, а предвиђено је да свака радионица траје по три сата.

– Бавићемо се свим темама и проблемима са којима се сусрећу оболели од малигних болести – од прихватања дијагнозе, превазилажења стања шока и криза до подршке породицама. Будући да у Чачку не постоји саветовалиште за ове болеснике, као што је то у другим већим градовима, надлежни у Градској управи су препознали ова питања као важна за велики број наших суграђана – каже Драгана Тимотијевић.

Добра сарадња је успостављена и са Општом болницом, тако да је планирано да запослени на Одељењу онкологије буду учесници радионица. У каснијем периоду, уколико буде имало интересовања, биће организоване радионице за чланове породица оболелих од малигних болести, као вид подршке и болеснима и самим породицама.

Заинтересовани се могу пријавити на телефоне 064/2721078 и 064/1809649.

В. Т.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.