Aktuelno Društvo

ПРВИ СРПСКИ СЕРИЈАЛ ЕПСКЕ ФАНТАСТИКЕ ЗА ДЕЦУ

Издавачка кућа Пчелица у сарадњи са Милошем Петковићем, популарним писцем епске фантастике, покреће објављивање тетралогије Патуљци и виле. Свака од четири књиге биће посвећена једном годишњем добу.


Издавачка кућа Пчелица се амбициозно упустила у објављивање тетралогије Патуљци и виле, познатог писца епске фантастике Милоша Петковића. Иако спада у ред писаца млађе генерације, Петковић се може похвалити великом продуктивношћу и популарношћу међу читаоцима епске фантастике, посебно оне која је инспирисана словенском митологијом.
Тетралогија Патуљци и виле у духу најбоље епске фантастике за децу и младе, са елементима словенске и српске митологије, забавиће вас, али и научити добропознатим истинама о пријатељству, храбрости, мудрости, добру и злу.
Тетралогија Патуљци и виле започиње књигом Пролеће, а остала три дела, који су у припреми, биће посвећени преосталим годишњим добима. Магични свет Петковићевог романа Пролеће смештен је у познати амбијент Ђавоље вароши и Чемерника, просторе који су сами по себи чаробни. У њих ће Петковић настанити патуљке, виле, вештице, печурке које говоре, прастаре корњаче које на својим оклопима носе читава острва…
Заплет Петковићевог романа се заснива на необичном прекиду цикличности природних појава. Наиме, шумска госпа, најмудрија и најстарија међу вилама, болесна је. Чудном повезаношћу заједно са њом и природа пати, умире, а очекивано пролеће не долази. Против злих чини које су одговорне за ову пошаст нико нема решење. Нико осим двоје малих, храбрих и по свему другачијих јунака.
Патуљак Барбут Риђобради, син Мандрагоров, живи у патуљачком граду испод Ђавоље вароши. За разлику од својих саплеменика злато ни дијаманти га не интересују, не пије пиво, нити ужива у бучним патуљачким забавама. Са својим твором Пасуљем и даждевњаком Калеидом живи повучено читајући књиге и учећи магију, све док га остали патуљци не протерају само због тога што је другачији од њих.
Није само патуљачки свет нетрпељив према другачијима. Вила Гаја Брезана због свог поломљеног крила, беле косе и пегица била је предмет задиркивања и исмевања од стране других вила. Али, када је требало показати храброст и мудрост, када је требало жртвовати се и сопствени живот ризиковати зарад општег добра – патуљак Барбут Риђобради и вила Гаја Брезана су показали своју посебност и величину.
Први део тетралогије Патуљци и виле – Пролеће забавиће све малишане жељне праве авантуре, али ће их научити и да истинске вредности нису само празне етичке заповести, већ квалитети који утичу на бољи, срећнији и испуњенији живот.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.