Obrazovanje

Предавање и панел дискусија о конкурсу Generator Fluo у среду на Факултету техничких наука

У среду, 21. марта 2018. године амфитеатру Факултета техничких наука у Чачку биће одржано предавање и панел дискусија о конкурсу Generator Fluo.

Студенти искористите своју креативност и конкуришите!

Societe Generale banka покренула је са многобројним партнерима велики наградни конкурс StartIt, Startup, намењен студентима свих универзитета и факултета у Србији који желе да пријаве своју иновативну, изводљиву и одрживу предузетничку идеју. Главна награда за победника је седам дана у иновативном технолошком хабу Societe Generale Групе у Паризу. Рок за пријаву је 9. април.

По узору на конкурс Генератор, у оквиру којег је најбоља предузетничка иновација награђена са милион динара крајем прошле године, Societe Generale banka наставља са подршком иновацијама и предузетништву у Србији и организује Generator Fluo, за студентске идеје које имају потенцијал да креирају разлику на тржишту.

Право учешћа имају студенти, појединци или тимови до три члана, који студирају у Србији (било на државном или приватном факултету), имају између 18 и 27 година, а желе да покрену нову или унапреде постојећу предузетничку идеју, без обзира на делатност.

Након истека рока за пријаву стручни жири ће проценити иновативност, изводљивост и одрживост пројеката и изабрати 40 најбољих иновација које ће уз помоћ ментора разрадити бизнис план. У последњи круг наградног конкурса пласираће се 10 финалиста чији ће пројекти бити представљени на сајту  www.generator.rs. Финалисти улазе у трку за главну награду, награде партнера, а иновација са највише гласова јавности осваја награду публике. Презентације финалних идеја и проглашење победника пред жиријем, медијима, предузетницима и инвеститорима биће организоване 31. маја.

Инспиративно путовање за победничку иновацију у технолошки хаб Societe Generale Групе, који су обезбедили Societe Generale banka и Инфостуд Група, прилика је за размењивање идеја у међународном стартап окружењу и даље развијање иновације. Компанија Generali Osiguranje Srbija обезбедила је за сваког члана победничког тима и џепарац у динарској противвредности од 500 евра, полисе путног здравственог осигурања у току трајања наградног путовања и незабораван обилазак Париза балоном. Француски Институт у Србији ће победницима приредити и јединствено упознавање са француском културом. Иновацију која освоји највише гласова публике наградиће Comtrade пакетом паметних уређаја Тесла (ТВ, таблети и паметни телефони).

Партнери конкурса који награђују најиновативније студенте су Инфостуд Група, Generali Osiguranje Srbija, Comtrade, Gigatron, Mainstream, Doncafe и Coca Cola HBC Srbija Србија и Пословна интернет мрежа. Студенте награђују и Центар за технолошко предузетништво и иновације (ICT Hub), StartIt, Startup Центар и Истраживачко развојни центар Факултета организационих наука.

Конкурс StartIt, Startup подржавају Иницијатива Дигитална Србија и Француски институт у Србији, Европски омладински центар и готово 70 факултета и Универзитета и студентских организација.

Више информација о конкурсу на сајту www.generator.rs.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.