Region

Председник општине Горњи Милановац и привредници у посети Норвешкој

 

Председник општине Горњи Милановац и привредници у посети Норвешкој

 

Делегација општине Горњи Милановац коју су чинили председник општине Дејан Ковачевић, члан Општинског већа задужен за привреду Небојша Лазовић, председник Клуба привредника Мирослав Радовановић, директор фирме „Contango“ Дарко Вукобратовић и генерални секретар Српско норвешког друштва Драган Марковић претходне недеље боравили су у посети Норвешкој. Они су посетили братску комуну Вефсн, односно град Мушјен. Ово је прва посета Мушјену у којој су учешће узели и милановачки привредници.

Главни акценат посете стављен је на привредну сарадњу између Горњег Милановца и овог норвешког града. У вези са тим, организован је и низ билатералних састанака на којима је договорена динамика сарадње за наредни период.

На састанцима са пријатељима из Норвешке договорена је и донација за општину Горњи Милановац у виду једног камиона за гашење пожара и једног камиона смећара. Такође, разговарано је и о размени студената и договорено да следеће године по први пут норвешки ђаци буду на размени у Горњем Милановцу.

Гости из Горњег Милановца имали су прилику да обиђу и највећи комбинат алуминијума на свету, компанију „Alcoa“, који се налази у Мушјену.

Приликом ове посете, чланови делегације општине Горњи Милановац искористили су прилику да положе венце на споменик страдалим интернирцима.

 

 

 

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.