Aktuelno Dragačevo

ПРЕДТАКМИЧЕЊЕ ТРУБАЧА ЗА ВОЈВОДИНУ У НОВОМ САДУ


DSC_2621За пласман на финално такмичење у Гучу наши најбољи трубачи бориће се уместо досадашњих пет у осам предтакмичарских центара у сениорској конкуренцији и Пожеги за младе оркестре Западне Србије.
Одлуком организатора Сабора трубача у Гучи о повећању броја предтакмичарских центара Нови Сад ће добити прилику да буде организатор предтакмичења за Војводину, за које очекујемо да постане традиционално, изјавио је Миливоје Доловић председник Извршног одбора ове наше највеће манифестације.

DSC_3292По речима Наташе Мајсторовић, в.д.директора Центра за културу и председника предтакмичарског одбора, осим у Новом Саду 30. јуна, недељу дана пред одржавање Егзита, предтакмичења ће бити одржана у Књажевцу 12. маја, Бољевцу 9. јуна, Лесковцу 17. јуна, Владичином Хану 29. јуна, Сурдулици 9. јула, Пријепољу 22. ула, Пожеги 15. јула, за младе оркестре, и Златибору 30. јула.
На предтакмичењу за Војводину учествоваће најмање десет оркестара. Највећи број до сада пријављених је из околине Новог Сада, Вршца и Београда. Међу војвођанским трубачима, осим Срба, има и Мађара, Словака, Румуна и Македонаца.
„Пријаве су у току. Ове године наступиће преко десет оркестара, а од наредне биће их и више. Укључићемо и младе, а иза ове манифестације стаће и Град Нови Сад“, каже Бошко Крџавац, капелник трубача из Новог Сада, који је претходних година долазио у Гучу „преко“ Ковачице.
У сениорској конкуренцији је пет нових предтакмичарских центара: у Књажвцу, Лесковцу, Владичином Хану, Пријепољу и Новом Саду, а у омладинској Пожега, Златибор, Сурдулица и Бољевац настављају своју традицију.

DSC_3046„Овогодишњи, 57 по реду, Драгачевски сабор трубача у Гучи одржава се од 9. до 13. августа.Осим финалног такмичења, такмичења мајстора трубе и соло трубача, као и других традиционалних садржаја, организатор спрема богат програм и дочек великог броја домаћих и страних гостију, највише из Републике Српске, Црне Горе, Словеније, европских земаља, али и из Русије, Америке и Кине. Првог саборског дана биће органиѕован концертом Дејана Петровића и Big Band – а, а петог Сабор ће затворити Горан Бреговић и Бијело Дугме“, потврдио је Слободан Јоловић, председник Саборског одбора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.