Aktuelno Društvo

ПРИЈАТЕЉИ “СВИМ СРЦЕМ УЗ ЈЕЦУ”

У МРЧАЈЕВЦИМА ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ

Пријатељи Јелисавете Станојевић из Мрчајеваца, која је тешко повређена у недавној саобраћајној несрећи у Мојсињу, када је погинуло четворо њених колега, организовали су 19. јула, на летњој позорници испред Дома културе, велики хуманитарни концерт. Организацију концерта “Свим срцем уз Јецу” помогла је Месна заједница Мрчајевци. Ова акција премашила је сва очекивања организатора, јер је сакупљено више од 600.000 динара! Одлучено је да део новца буде уручен породицама свих настрадалих у тој великој несрећи, која је однела четири млада живота.

Тања Брашњевић, једна од организаторки, каже да је Јелисавета до сада имала неколико веома захтевних операција и да јој предстоји веома дуго лечење и опоравак.

– Желели смо да помогнемо нашој Јеци, са којом се дружимо од детињства. Она је увек била велики борац и таква је и сада. После концерта чули смо се са њом и она је веома захвална свима – организаторима, певачима, људима који су дошли тог дана на концерт у Мрчајевце. Знамо да ће јој бити потребне терапије и дуг опоравак у бањама… На овај начин желели смо да покажемо да смо уз њу, а она је добила додатну снагу да што пре све преброди и да стане на ноге – каже Тања, којој је Јелисавета најбоља пријатељица.

Поред бине биле су постављене две кутије у које су посетиоци могли да оставе добровољни прилог. Осим тога, део новца је прикуљен од уплата на Јелисаветин жиро-рачун.

– Одлучили смо, још пре концерта, да 70 одсто сакупљеног новца буде за Јецу, а остатак за породице настрадалих. Пре тога смо их, наравно, контактирали и они су концерт одобрили – нагласила је Тања…

Хуманитарни концерт помогли печењара “Шнел и зет”, “Месара код Пера“, Пекара “Вучковић” из Чачка, “НТ Болеро” и “ Coca Cola HBC Srbija”.

Поред КУД “Радиша Поштић”, на концерту су наступили оркестар “Бећари”, Биљана и Нада Сечивановић, Снежана Коцкар, Мишел Гвозденовић, Дејан Недић Тејовац, Срђан Зуцовић, Мирослав Милинковић и Ружица Милетић.

В. Т.

Цео текст можете прочитати у новом броју „Чачанског гласа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.