Aktuelno Društvo

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА: Викенд хладе пљускови

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА: Викенд хладе пљускови
Б. Ца. |

Извор: Вечерње новости

У наредних седам дана очекује се топло и нестабилно време. Данас и у недељу могуће су локалне временске непогоде

ЗА ВИКЕНД у Србији метеоролози најављују топло, али и нестабилно време. Почетком недеље могући су пљускови с грмљавином, а од средине наредне седмице до 13. маја облачно, нестабилно и мало хладније време.

Данас ће, према подацима Републичког хидрометеоролошког завода, бити променљиво облачно, топло, у већини места са дужим сунчаним периодима. Средином дана на западу и југозападу, а после подне и у осталим крајевима, очекују се локални пљускови, грмљавина, па чак и појава краткотрајних временских непогода. Температуре ће бити од јутарњих 13 до највиших 30 степени Целзијуса.

Другог дана викенда биће променљиво облачно и нестабилно време са пљусковима, грмљавином, понегде и временским непогодама и градом. Темепературе ће бити од 12 до 28 степени.

Почетак седмице обележиће престанак падавина, прво на северу и западу, и постепено разведравање. У осталим крајевима и даље променљиво облачно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином. Очекиване су температуре од најнижих 11 до максималних 27 степени. У уторак, биће претежно сунчано и мало свежије. У планинским пределима јужне Србије и даље уз променљиву облачност и још понегде са кишом. Температура ће се кретати од 11 до 26 Целзијуса.

Како у РХМЗ кажу, од 9. до 13. маја биће променљиво облачно, нестабилно и мало хладније време, местимичнио са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

Фото: Стефан Лукић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.