Aktuelno Društvo

РЕКОНСТРУСАН КРОВ МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ

На Медицинској школи, после скоро 60 година, реконструисан је кров, како би ова образовна установа добила услове које заслужује. Након вишегодишњег прокишњавања, дотрајали кров је саниран заменом конструкције и црепа, а средства у износу од 4,5 милиона динара издвојена су из буxета Града.

Директорка школе Снежана Јоловић, која у њој ради већ 27 година, каже да је за све то време зграда имала проблема због старог крова.

– Кров је био велико станиште голубова, а највећи проблем је што је вода, после сваке кише, улазила у учионице. Мој кабинет је на спрату, и сваки пут нас је чекала вода у учионици. Захваqујући градским властима успели смо да заменимо кров – рекла је директорка и најавила уређење школског дворишта.

Председник Скупштине града Игор Трифуновић најавио је овом приликом да ће се и наредне године улагати у сређивање и реконструкцију образовних установа.

– За Дан града биће отворена фискултурна сала која се налази између установе “Зрачак” и школе “1. Новембар”. Завршени су пројекти за изградњу фискултурних сала у Доњој Трепчи и Бресници, за које је средства обезбедило Министарство. Наредне године очекујемо израду пројекта за изградњу фискултурне сале за ОШ у Трнави – рекао је Трифуновић. Он је такође истакао да је након завршетка пројекта, држава обезбедила средства и за изградњу фискултурне сале у “Соколани”, коју би требало да користе ученици Гимназије и Економске школе.

Санација крова Медицинске школе  трајала је око двадесетак дана, а извоћач је била фирма “Универзал” из Чачка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.