Aktuelno Društvo

НОВИ АСФАЛТ У ПРИСЛОНИЦИ

Наставак улагања у сеоску путну инфраструктуру

У уторак је завршено асфалтирање два крака локалног пута у Прислоници, оба ширине од по четири метра, а један дужине 850, други 1.600 метара. Асфалтирање пута од великог је значаја за мештане овог краја, јер је сада око 70 домаћинстава Прислонице добило бржу и сигурнију везу са Ибарском магистралом, али и суседном Трепчом. Средства у износу од 14 милиона динара издвојила је Влада Републике Србије.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић изјавио је да је пре овог, завршено асфалтирање пута у дужини од 1.600 метара, од “Турског потока”до Прислонице, тако да је у овој години  месна заједница добила нешто више од четири километра квалитетног асфалтног пута.

– Овом саобраћајницом се Горња Трепча спаја са Прислоницом, а даље и са Ибарском магистралом. То је алтернативни правац за све оне који из Атомске бање, и уопште трепчанског краја, иду ка манастиру Вујан, али и даље ка Београду и Новом Саду – истакао је градоначелник.

Нови асфалт, како су коментарисали мештани овог краја, значиће им много, јер се баве пољопривредом и своје производе пласирају на тржишту у Горњој Трепчи.

– Сада нам треба пет километара до Трепче бање, а иначе је, старим путем морало да се иде око 18 километара, тако да много скраћује ту деоницу. Велики број произвођача пласира своје производе у Атомској бањи, па је ово велика олакшица за њих – рекао је председник Савета МЗ Прислоница Перо Пејовић, истичући да је ово историјски дан за село.

Градоначелник Чачка је овом приликом најавио и да ће до краја грађевинске сезоне бити саниране и градске саобраћајнице и то улице 222, Аваласка, Ибарска и Зеленгорска, као и Улица Гвоздена Пауновића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.