Uncategorized

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЧАЧАНСКОГ КОЛА СРПСКИХ СЕСТАРА

ДОНАЦИЈЕ ЗА „МАЛЕ ПЧЕЛИЦЕ“

У великој хуманитарној акцији чачанско Коло српских сестара допремило је прошле седмице помоћ штићеницима Завода за смештај одраслих “Мале пчелице” у Крагујевцу. За веома кратко време чланице Кола прикупиле су више од 150 пакета потребних ствари, углавном одеће за око 900 корисника Завода, од којих су многи стари и болесни.

Бојана Јакшић, председница Кола српских сестара у Чачку, захваљује бројним суграђанима, који су и у овој акцији показали своју хуманост.

– Посебно смо захвални предузећима “B export”, који је донирао нове пешкире и мајице за ову помоћ, „Chips way“ и „Precision“. У оваквој акцији сви смо једна велика армија доброчинства – нагласила је Јакшић и додала да су и у овој хуманитарној акцији велику подршку дали волонтери чачанске Канцеларије за младе, као и Град Чачак који је обезбедио превоз прикупљене помоћи до Крагујевца.

Међу „волонтеркама“ нашла се и педесетосмогодишња Ана Ковачевић, којој чачанско Коло већ годинама помаже. Она и два сина, од којих је један болестан, живе у тешким условима од наслеђене пензије покојног супруга.

– Кад могу, дођем и сама да помогнем другима. Много ми значи пружена рука Бојане Јакшић и Кола, којима сам захвална до неба. Зато, кад сам у могућности дођем да и ја допринесем њиховом доброчинству – рекла нам је Ана.

У Крагујевцу су Чачанке дочекале чланице тамошњег Кола српских сестара, што је прва потврда повеље о сарадњи, коју су ове године потписала сва сродна удружења у Србији и дијаспори.

В. Т.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.