Aktuelno Društvo

СА ГРАДСКОГ ВЕЋА – ВИШЕ СРЕДСТАВА ЗА БЕБЕ!

Већници Града Чачка су на 55. заседању, одржаном у среду, 7. марта,  донели правилник о једнократној новчаној помоћи за новорођену децу и утврдили њену висину у 2018. години.

Како је навео градоначелник Чачка Милун Тодоровић, у циљу поспешивања рађања и повећања наталитета, Град Чачак ће наставити добру праксу исплате једнократне новчане помоћи родитељима за новорођену децу.

– Износи једнократне помоћи остају исти као и прошле године, па ће родитељи за прво и друго дете добијати по 10.000, треће 20.000, а за четврто и свако наредно по 30.000 динара. Ове године су у градском буџету за ту намену планирана већа средства – 14 милиона динара. И Република је за те намене обезбедила више новца. Борба против “беле куге” је најзначајнија и надам се да ће новоформирани Савет за популациону политику СГ Чачка, заједно са свима нама, пружути значајан допринос на том плану – рекао је градоначелник Чачка, најављујући да се у 2019. години очекује увођење нових мера за подстицање рађања.

Кад је реч о измени правилника за предшколске установе, чији су оснивачи Град Чачак, али и приватна лица, убудуће ће једнородитељске породице имати бесплатан боравак деце у вртићима, уместо ранијих олакшица у плаћању. О предложној измени правилника требало би да се изјасне и одборници градског парламента.

Градско веће је дало сагласност на измене и допуне програма пословања ЈКП „Дубоко“ Ужице за 2018. годину, чиме су створени услови за исплату солидарне помоћи запосленима у том регионалном предузећу. Усвојен је и предлог просторног плана детаљне регулације за постројење за пречишћавање отпадних вода за потребе Бање Горња Трепча и делова насеља Горња и Доња Трепча и део Станчића.

Градски већници су, између осталог, разматрали и прихватили извештај о пословању установе за физичку културу Спортски центар „Младост“ Чачак за 2017. годину, као и измене  правилника о регресирању трошкова боравка деце у предшколској установи чији је оснивач друго правно или физичко лице.

На седници Градског већа су донета решења о додели новчане помоћи за санирање штета које су настале природном или другом незгодом, као и решења о употреби средстава текуће буџетске резерве.

В. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.