Aktuelno Grad

СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

СПРЕМИТИ ПЛАН ЗА ИНФРАСТРУКТУРУ НА КОРИДОРУ КРОЗ ЧАЧАК

Предлог одлуке о изради плана детаљне регуције за инфраструктурни коридор Београд – Пожега, део који обухвата територију Чачка, значајан због спремности за будуће инвестиције, најважнија је одлука о којој се данас говорило на 61. седници Градског већа. За начелника Градске управе за друштвене делатности на период од пет година, између три кандидата, изабрана је дипломирани правник Милка Станковић, која је до сада била вршилац дужности. Према законским изменама ова одлука више не пролази скупштинску процедуру.

 

На седници се говорило и о пословању ЈКП „Дубоко“ Ужице у прошлој години, као и о извештају о раду Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, који убудуће неће имати одредницу „регионални“, будући да се ова установа финансира из буџета Чачка и сопствених прихода.

Иначе, ЈКП „Дубоко“ прошле године је негативно пословало са мањком од 18,5 милиона динара. Градоначелник Тодоровић је нагласио да се морају „увести у систем плаћања“, пре свега Бајина Башта и Косјерић. Он је потврдио да има проблема на самој депонији „Дубоко“, због чега чачански „Комулац“ није редовно могао да одвози семеће.

– Ти проблеми постоје од самог оснивања Регионалне депоније. На потезу „Турски поток“ је у једном тренутку дошло до денивелације… Инвестиција није текла динамиком која је била предвиђена планом. Од укупно два милиона евра, мање од пола милиона је инвестирано, долазило је до клизишта, због чега су се чекале накнадне анализе… Имамо чврсто уверавање  Управног одбора и руководства „Дубоког“ да ће наћи решење и да ће ове године много брже наставити радове на самој депонији  – рекао је Тодоровић и додао да је накнадно урађен и пројекат за противпожарни пут, који није био садржан у првом пројекту.

В. Т.

Градоначелник Милун Тодоровић изјавио је да ће раније најављена реконструкција вијадукта на обилазници око Чачка почети следеће недеље.

– Ми смо учинили све што је до нас, заједно са ЈП „Путеви Србије“, да померимо почетак после првомајских празника, да не би било великих гужви у граду. Остале су техничке припреме – рекао је он.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.