Društvo

Сокобања – Трубаревац, Бованско језеро

Image may contain: mountain, sky, outdoor, nature and water

ПЛАН АКЦИЈЕ:

Полазак у 05:30 испред локомотиве, обавезно доци 15 минута раније. Вожња Чачак – Трубаревац, преко Крушевца и Ђуниса, уз једну паузу у току пута.

Окупљање учесника до 9.00 часова испред Основне śколе у селу Трубаревац, 10 км пре Сокобање. Полазак на пешачење око 9.30 часова. Стаза је кружна, дужине око 18 км, са 700 м успона.

Дужином око 7 км води крај Бованског језера, није захтевна, осим кондиционо због дужине. Организатор, ПК “Озрен” из Сокобање, ће омогућити паузу у току пешачења за купање са северне стране језера. По завршетку акције предвиђен је ручак за учеснике у организацији домаћина, кувани пасуљ и салата. Ручак ће вероватно бити бесплатан, организатор покушава да пронађе спонзора, у супротном, максимална цена биће 150 динара. По завршетку ручка планиран је одлазак на купалиште Бованског језера и пауза за купање у трајању од сат времена. Следи одлазак у Сокобању где је предвиђена још једна једносатна пауза.

Полазак за Чачак око 20 часова, долазак око 23 сата, са паузом само по потреби.

Линкови:
хттпс://www.сокобања.цом/градскиводиц/излетиста/бованско-језеро
хттпс://www.соко-бања.орг/бованско-језеро.хтмл

Пријаве: Најксаније до 9. августа у подне (четвртак), на редовном састанку или на 064/205-93-73 (Мила Томић). Обавезна аконтација износи 1.000 динара, у случају одустајања потребно је наћи замену.

Цена превоза: Око 1.300 динара, формирана је на бази попуњеног возила. Коначна цена зависи од броја учесника.

Исхрана: Доручак у сопственој режији. Ручак у организацији домаћина, кувани пасуљ и салата (могуће да ће бити бесплатан, у супротном цена ће износити 150 динара). Обавезно понети прибор за јело. Обавезно понети и довољну количину воде за пиће.

Опрема: Стандардна планинарска опрема, опрема за пливање, заштита од сунца и падавина, резервна одећа и обућа.

Документа: Лична карта, здравстена књижица, плаћена чланарина за 2018. годину.

Организатор задржава право измене плана.

Учесници на акцију полазе добровољно, на сопствену одговорност, у складу са Правилником о безбедности ПСС и својим здравственим и физичким способностима, и уз поштовање наведеног плана. Такође, обавеза учесника је да се придржавају Протокола о понашању на акцијама ПД ,,Каблар”.

Организатор и вођа пута: Мила Томић 064/205-93-73.

Водич на стази, ПК “Озрен”, Сокобања.

Ажурне информације о акцији погледајте на сајту.
Извор: хттп://www.каблар.орг.рс/индеx.пхп/скривене-најаве/898-најава-акције-сокобања-трубаревац-бованско-језеро-субота-11-август

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.