Aktuelno Sport

СПОРТСКИ СПЕКТАКЛ У ЧАЧКУ

Радослав Симић, Ивана Вукајловић и Милош Стеванић

Град Чачак, СЦ “Младост“ и “Чачански спортски савез“ организују јединствени спортски догађај под називом “Чачак без граница и атлетска краљица“, захваљујући коме ће наш Град 10. маја бити окренут спорту, а Чачани бити подстакнути да се бави спортом.

Ова манифестација ће почети у 10 часова, када ће бити дат старт за почетак прве од 26 трка на 29. кросу РТС-а, најмасовнијег такмичења у Републици Србији, које окупља предшколце, као и ученике основних и средњих школа.

  • Прошле године смо имали 3.000 учесника, а ове године очекујемо око 5.000 тркача. Жеља нам је да, по масовности, будемо први у Србији и за то се спремамо више од два месеца – рекла је Ивана Вукајловић, члан организационог одбора.

Крос ће трајати до 14 часова, а од 17 до 19 сати на Градском тргу биће одржан “Јавни час“ на коме ће бити представљено око 30 спортова којим наши суграђани могу да се баве.

У 20 часова са Градског трга креће штафетна трка средњошколаца и студената. У екипи су две девојке и два младића. Прва измена су девојке, а онда трче наизменично стазу дужине 800 метара. До сада је пријављено 11 штафета. Пола сата касније стартују “Трка задовољства“ и “Породична трка“ на 1.100 метара, коју је подржао Покрет за децу “Три плус“. За све учеснике, за сада преко 300, ове трке обезбеђене су медаље. Сви заинтересовани за учешће на овим тркама могу се пријавити непосредно пред њихов старт.

Централни догађај почиње у 21 сат. Тада ће бити дат знак за почетак ноћне трке “Čačak Grand Prix“ на две миље (3.128 метара). Учествоваће 21 атлетичар из пет земаља.

  • Конкуренција је фантастична. Долазе Кенијци Вајклифт Кифкори Пивот, који је побеђивао у полумаратонским тркама, и Хилари Киптим Мајо Кимајо, двоструки победник у трци на пет километара на Трофеју Београда. Наши Елзан Бибић, власник јуниорских рекорда на 1.500, 3.000 и 5.000 метара, и Никола Раичевић, шампион Србије у кросу. Бугари Колев и Балабанов су веома добри такмичари. Све ово наговештава једно веома квалитетно и узбудљиво надметање – најавио је ову трку на најбољи могући начин Радослав Симић, новинар РТС-а чија је специјалност атлетика.                    Прелазни пехар намењен победнику трке на две миље

Пред нама је изузетан спортски догађај и не треба га пропустити. Најављује се лепо време, а Милош Стеванић, директор СЦ “Младост“, је рекао да су запослени у спортском центру уложили изузетан напор и све су урадили да атлетичарима обезбеде врхунске услове за такмичење.

После спортско дела, поп певач Жељко Васић ће одржати концерт на Градском тргу.

В. Д.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.