Aktuelno

На припремама са репрезентацијом и Чачнка Јулијана Војиновић

 Дојучерашња кошаркашица америчког Дјукејна Јулијана Војиновић завршила је психологију у Питсбургу, одмах се поздравила са саиграчицама и људима из клуба и похитала да седне у први авион како би се прикључила репрезентацији наше земље.

– Нашла сам се на ширем списку селекторке Марине Маљковић за Европско првенство. Такав позив и шанса се не пропуштају. Положила сам последња два испита на факултету, похитала на авион, али је лет одложен за наредни дан. Потом су ми се загубиле торбе, међутим, ништа ме није спречило да се нађем у Србији где се обавља ова фаза репрезентативних припрема – каже Јулијана Војиновић.

Какве су импресије о минулој сезони у Америци?

– Лигашки део у Атлантик 10 дивизији завршили смо као трећи. И у плеј-офу смо били трећи што је нешто лошији резултат него ранијих сезона. Све у свему, утисци су позитивни. Пред моју последњу утакмицу за Дјукејн интонирана је српска химна. То је била моја жеља.

Да ли имате велике амбиције кад је национални тим у питању?

 Репрезентација је велики изазов и као и сви имам велике жеље. Сад смо у Земуну, а за 15. мај планиран је одлазак на Златибор, надам се да ћу бити и на том списку репрезентативки Србије.

У ком правцу ће ићи клупска каријера?

– Са српским зетом, Шпанцем и менаџером Хорхеом Мендезом, парафирала сам уговор. Хорхе је супруг кошаркашице Јоване Вукоје. Договор је да играм у Европи, у клубу у коме ћу имати минутажу. Након тога у обзир ће доћи неки клуб који игра елитну лигу Старог континента. Сад је, ипак, у првом плану да се наметнем селекторки Србије Марини Маљковић – закључила је српска кошаркашица Јулијана Војиновић.

Женску кошаркашку репрезентацију очекује Европско првенство у које се одржава и у Србији. Окупљање играчица започело је у Визури, а одлазак на Златибор предвиђен је за 15. мај. Изабранице Марине Маљковић биће у групи у Зрењанину са Белорусијом, Русијом и Белгијом. Шест првопласираних екипа одлази на ОИ у Јапан.

Извор: Моцарт спорт, Ђ. Мечанин

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.