Aktuelno Obrazovanje

Студенткиња из Вијетнама на ФТН

У оквиру програма размене студената Erasmus Exchange KA-107 на Факултету техничких наука у Чачку борави Nguyen Thi Hien из Вијетнама, иначе студенткиња докторских студија у Бреши у Италији.
У току двомесечног истраживачког боравка у Чачку, уз помоћ проф. др Снежане Драгићевић, Nguyen ради на прикупљању података неопходних за анализу таложења седимената у сливу реке Западне Мораве. Резултати истраживања ће допринети пројекту који се односи на решавање проблема талога насталог у Овчарско- Кабларском језеру и језеру у Међувршју, с обзиром да је услед таложења муља акумулација воде знатно смањена.

Поред истраживачких обавеза, Nguyen слободно време користи у шетњама, пливању, пешачењу, трчању. Похађа и школу јахања. За Србију каже да је дивна земља са фантастичном природом и сјајном храном и посебно истиче гостољубивост људи:
– Волим све овде и све је изнад мојих очекивања- додаје Nguyen Thi Hien.
Асистент ФТН, мр Младеном Јањићем је аутор фотографија које ће колегиници из далеког Вијетнама бити најлепши документ у сећању на боравак на Факултет техничких наука,Чачак и Србију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.