Aktuelno Sport

СУТРА ПОЧИЊЕ БАЛКАНИЈАДА

Данас је у сали Градског већа одржана конференција за новинаре поводом почетка Балканског шампионата у одбојци за јуниорке.

  • Припреме за ову манифестацију трају од марта месеца. Ово је највећа такмичење у екипним спортовима ове године у нашој земљи и зато смо веома озбиљно схватили његово организовање. Највећи део средстава су обезбедили град Чачак и компанија “Слобода“, а нашем позиву да помогну одазвала су се и многа јавна и приватна предузећа – каже Радован Мајсторовић Либец задужен за техничка питања у организационом одбору првенства.

У име компаније “Слобода“ присутнима се обратио Милован Луковић, извршни директор.

  • Сви ми у Компанији смо поносни што можемо да помогнемо једну овакву манифестацију, јер је велика част бити њен домаћин. Жеља нам је да наш град презентујемо на што бољи начин и да покажемо да смо достојни домаћинства овако значајног такмичења – рекао је Луковић нагласивши да ће компанија “Слобода“ наставити да улаже у спорт, јер је то најбољи начин да се млади усмере у правом смеру.

Локална самоуправа је спремно дочекала овај догађај.

  • Град Чачак је ставио на располагање своје материјалне и људске ресурсе Одбојкашком савезу и организаторима. Преко 200 младих људи из осам земаља биће до недеље наши гости. Они ће имати прилику да, ангажовањем Туристичке организације, виде све оне културне и историјске вредности са којим се Чачак може похвалити – речи су Игора Трифуновића, председника Скупштине, који је додао да је Чачак град кошарке, али и да одбојка заузима све виднију улогу у нашем граду.

Селектор наше репрезентације Маријана Боричић је говорила о конкуренцији и амбицијама нашег тима.

  • Ово такмичење је у склопу припрема за Европско првенство, које почиње пет дана после завршетка Балканијаде. Конкуренција је јака. Поред тима Србије, Туркиње су стандардне учеснице Европских и Светских првенстава, а и Бугарке су све боље и боље. Зато је ово одлична прилика да проверимо форму пред Европско првенство. Наше амбиције су увек усмерене ка првом месту, нарочито сад кад играмо у Србији, а главне ривалке су нам Туркиње, па ћемо видети како ће бити Чачку – рекла је селектор наше репрезентације, а није пропустила да похвали услове за боравак и тренинге.

Капитену Јовани Миросављевић је ово прво такмичење пред домаћом публиком.

  • Све девојке раде са пуно мотива, једва чекамо да почну утакмице, а ми се надамо да ћемо искористити домаћи терен и освојити титулу – била је кратка и јасна Јована.

У нашем тиму ће се наћи и две играчице које су поникле у Чачку и своје прве одбојкашке кораке научиле у “Слободи С“, клубу коме је Одбојкашки савез Србије учинио изузетну част доделивши му организацију овог првенства.

 

  • Сама чињеница да је наша земља домаћин је велики мотив за све, а мени је посебно драго што је то у мом граду – рекла је Вања Савић, чланица “Јединства“ из Старе Пазове.

У “ТЕНТ“-у из Обреновца игра Мина Мијатовић.

  • Желим да се захвалим свима који су допринели да Балканијада буде одржана у Чачку. Надам се једној од медаља, а најлепше би било када би то била златна – изразила је своја очекивања Мина.

 

 

Турнир почиње у уторак, 21. августа, и сви мечеви ће бити одиграни у хали “Младост“ у Атеници. Први меч је на програму од 12:30, састају се Румунија и Бугарска. Од 14:50 играју Црна Гора и Албанија. Наша репрезентација од 17:10 игра против Македоније, последње на терен, од 19:30, излазе репрезентативке Турске и Босне и Херцеговине.

Свечано отварање је заказано за 18:30.

Сви учесници данашње конференције су упутили позив нашим суграђанима да дођу у што већем броју и пруже подршку нашим играчицама.

Читаоци “Чачанског гласа“ ће на сајту и Фејсбук страницама моћи свакодневно да се информишу о резултатима на Балканијади, а сви желимо да у суботу, 25. августа, од 18 часова један од учесника финала буде репрезентација Србије.

В. Д.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.