Aktuelno Sport

ТАКО БЛИЗУ, А ТАКО ДАЛЕКО

 

И поред огромног залагања центара “Борца“, гости су ипак били бољи у скоку. Фото: Лејча

 

Недеља, 24. март. Хала КК “Борац”, гледалаца 2.500.

“Борац”: С. Гавриловић 6, Аликадић, Поповић 2, Р. Ђоковић 5, И. Ђоковић 20, И. Гвариловић 12, Мајсторовић 7, А. Крсмановић, Прља 6, Кочовић 5, Чарапић, Мариновић 6.

“Сикст Приморска”: Ферме, Хенри, Харис 20, Чакарун 16, Коси, Маринковић 9, Хоџић 9, Јагодић Куриџа 11, Вујасиновић 2, Шишко 4, Вончина 2, Чебашек.

У амбијенту какав се само пожелети може, хала је била испуњена много пре почетка утакмице, “Борац” није успео да савлада “Сикст Приморску” и тако продужи ову полуфиналну серију доигравања АБА 2 лиге. Изгледа да је управо тај амбијент и важност сусрета утицала на поједине домаће играче да не пруже очекивану игру, па је највећи терет реализације напада пао на Илију Ђоковића, који је на висини задатка био целу утакмицу. Са друге стране, гости су се представили као изузетно чврста, уиграна и психолошки стабилна екипа, која је играла своју игру и свог плана се држала од првог до последњег минута утакмице, па су на крају остварили победу 73:69 (26:19; 15:21; 18:11; 14:18).

Почело је лоше по домаћина. Видела се несигурност, која ће их пратити током читавог сусрета, код Радована Ђоковића и Чарапића. Гости одмах остварују предност и после десет минута игре воде са седам поена. Како се меч одвија Словенци повећавају предност, играчи “Борца” немају идеју како да постигну кош, јер шут не функционише, па је у 16. минуту 39:27 за госте. Тада наступа сјајан период игре Чачана, који ношени публиком на полувреме одлазе само са поеном заостатка. Кад је на старту трећег дела Страхиња Гавриловић први пут довео свој тим у вођство, било је 42:41, у хали је све прокључало, али то госте нимало не избацује из њиховог ритма. После неколико промашених зицера домаћина, Копрани врло брзо долазе до предности од осам поена и чувају је до одласка на последњи одмор. Домаћи играчи се не предају и успевају да волшебном тројком Илије Ђоковића у последњој секунди напада дођу до изједначења 61:61. Када је нешто касније уследила тројка Ивана Гавриловића и поново “Борац” дошао у вођство од 64:61, учинило се да је преокрет могућ. Тада су уследиле две доста дискутабилне судијске одлуке. Најпре се Прљи досуђује техничка грешка, због наводног симулирања фаула, а онда се и Мајсторовићев прекршај окарактерисао као неспортски и предност је опет на страни гостију, који су на тај начин “враћени у меч” и успевају да га заврше онако како су желели.

Бољи тим је, ипак, победио. Опет је предност у скоку била тај језичак на ваги који је пресудио. Идућа сезона је нова шанса. Ово је млад тим, ако руководство клуба успе да сачува његово језгро и доведе адекватна појачања, пре свега на центарским позицијама, “Борац” би могао са много већим шансама да уђе у борбу за пласман у АБА 1 лигу.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.