Aktuelno Grad

НАСТАВАК РЕКОНСТРУКЦИЈЕ УЛИЦЕ АЛЕКСАНДРА САВИЋА

Једна од најскупљих и најзначајних путних реконструкција у Чачку, тренутно се изводи у улици Александра Савића у Луговима. Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, заједно са представницима локалне самоуправе и јавних предузећа, данас је у овој месној заједници објаснио колики бенефит ће имати наш град захваљујући реконструкцији ове саобраћајнице. Он је рекао да је вредност ове инвестиције 65 милиона динара, а око 200 милиона динара кошта санација ове и свих околних саобраћајница, које су извођене у протекле две године. За око четири месеца, мештани Лугова би требало да имају модерну саобраћајницу.


Након што су се стекли технички и финансијски услови, настављено је са реконструкцијом Улице Александра Савића. Очекује се потпуна ревитализација саобраћајнице, која кошта 65 милиона динара, које је обезбедила Република преко предузећа „Путеви Србије“.
– Ревитализације саобраћајнице подразумева комплетну санацију кишне канализације, у дужини од 1.100 метара, са бочним сливницима. Коловоз ће бити дужине шест метара, тротоар од бехатона са леве стране, гледајући ка Каменом мосту – рекао је градоначелник Чачка.


С обзиром на то да се завршетак реконструкције ове виталне саобраћајнице очекује за око четири месеца, мештани Лугова ће напокон, имати функционални коловоз, који ће решити и њихове дугогодишње проблеме.
У протекле две године реконструисане су и друге значајне саобраћајнице, захваљујући чему Чачак добија потпуно реновирану путну инфраструктуру у овом делу града. Укупна вредност радова је око 200 милиона динара, од чега је Град Чачак учествова са пет, Канцеларија за јавна улагања са 25, а осталих око 170 милиона обезбедила је Република, преко предузећа „Путеви Србије“.
Градоначелнику Чачка је председник Месне заједнице Лугови Раденко Лазић уручио и плакету почасног мештанина Лугова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.