Društvo

У суботу, 19. јануара, пливање за Богојављенски крст

Традиционално пливање за Богојављенски крст на Богојављење ће ове године имати и јубиларни карактер. Наиме од обнављања овог лепог народног обичаја, у суботу 19. јануара одважни младићи и девојке ће петнаести пут запливати хладном водом Западне Мораве. У Спортском центру Младост, који је један од носилаца организације ове традиционалне манифестације у току су припреме за свечано обележавање Богојављења.

’’Знамо добро да је пливање за Часни крст једна од најзначајнијих манифестација која се у току године одржава не само на простору наше установе, већ и целог града. Трудимо се да из године у годину ову већ традиционалну светковину дижемо на још виши ниво. На Богојављање сви путеви воде ка градској плажи па очекујемо и ове године неколико хиљада наших суграђана. Потрудићемо се као и претходних година да са нашим сарадницима и пријатељима из предузећа ’’Стаге Про’’ још једном на плажи направимо амбијент који ће се препричавати’’ – рекао је директор СЦ Младост Милош Стеванић.

У току је и пријављивање пливача. Неопходно је да сви позитивно прођу лекарски преглед, како би добили дозволу да запливају хладном Моравом. Заинтересовани се могу пријавити у СЦ Младост, или путем телефона 064/641 2785.

Уз СЦ Младост организатори ове манифестације су и Народни музеј и Дом културе. Само пливање за Часни крст се одржава у 10 часова, после литургије. У вечерњим часовима се у великој сали Дома културе одржава традиционална Богојављенска академија. Покровитељ је град Чачак, а сама манифестација се одржава под благословом Цркве Сетог Вазнесења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.