Aktuelno Grad

У ЧАЧАНСКОЈ ЦРКВИ НОВО ОСВЕТЉЕЊЕ

У току је реконструкција Храма Светог Вазнесења Господњег, која тренутно подразумева осветљење храма, а у плану је још новитета.

– Као што се то радило и израђивало некада давно, такви ће бити наШи нови хороси.  На њих се стављају свеће, а унутра ћемо поставити полијелеје, у којима, због практичности, неће бити свеће, већ сијалице – старешина храма, свештеник Марко Мирковић и додаје да ће то нашем храму дати изузетну лепоту, а приликом богослужења моћи ће да се угаси сво осветљење на струју, тако да ће храм осветљен само свећама, по угледу на велике светиње.

Старешина цркве је захвалио Граду Чачку на помоћи:

– Вредност ове донације је око 50 хиљада евра, јер су и хорос и полијелеји израђени од ливене бронзе. Велики радови  који су планирани током четврте реконструкције су успешно приведени крају. Замењена су стакла на прозорима, а како свештеник Мирковић истиче, очекује се осликавање Храма:

– То је велики посао, који ће изискивати период од пет до десет година. Неопходно је да се сакупе средства, а уз благослов већ смо пронашли уметника који ће то урадити, академског сликара Радана Радојловића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.