Privreda

Форум привредника наградио најуспешније

На Дан Форума привредника Чачка, 9. маја, додељене су награде за пословну изузетност привреднику Момиру Ћосовићу и предузетнику Милоју Стевановићу. Специјално признање припало је Специјалној болници Атомска бања.

Момир Ћосовић са супругом Витом

Власник предузећа „Прогрес инжењеринг“ Момир Ћосовић води приватни посао скоро 40 година. Мања радионица крајем седамдесетих и почетком осамдесетих прерасла је у предузеће које запошљава 270 радника. Ћосовић је преузео и Комбинат у Гучи у коме ради око 140 људи, док их је у Чачку 130.

– Сарађујемо и са Италијанима, а ускоро би требало да отворе код нас нову производну линију која ће отворити још 30 радних места. Ова награда ми је посебно драга, зато што сам је добио од својих колега, пословних сарадника и пријатеља – каже Ћосовић.

Милоје Стевановић и др Ана Мишовић

Предузеће „КМН“ постоји четврт века. Породица Стевановић започела је посао на пентаестак квадрата.

– Даноноћно смо моја супруга Нада и ја бдели над нашом фирмом. Могли бисмо на прстима једне руке да пребројимо проспаване ноћи. Сада можемо мало да одахнемо, пошто су дошли млађи. Наше ћерке и зетови су у ”КМН” уткали своју младост и ентузијазам, помажу и унуци. Годишње услужимо око милион муштерија. Они нису случајни пролазници, увек нам се враћају. Препознали су да се не поводимо савременим стремљењима и брзом зарадом, наши производи засновани су на традицији, спремамо јела онако како су то радиле наше баке за крсну славу и мајке за благдан. И у Београду дневно услужимо око 1.200 qуди. У тамошњој радwи, продајемо готово све домаћих радионица. Ми не користимо адитиве, сурогате и хемију – напомиње Милоје Стевановић, власник „КМН-а“. У Чачку и Београду његово предузеће запошљава 130 радника. Њима и породици и својој породици упућује највећу захвалност за награду коју је добио од Форума привредника.

Славко Миленковић

Атомска бања Горња Трепча већ десет година је у приватним рукама. Прошле године забележен је приход од 300 милиона динара. Последњу деценију знатно је повећан. Пре десетак година износио је 90 милиона.

– Доста смо уложили и улажемо у развој бање. Ускоро би требало да буде завршена још једна фаза реновираwа. Долазе нам гости из Русије, Уједињених Арапских Емирата, Западне Европе. Признање за Специјалну болницу је плод дугогодишwег рада свих запослених – каже Славко Миленковић, директор Атомске бање. Он је награду примио у име др Лидије Обрадовић Бурсаћ, која руководи Специјалном болницом.

”Градац 97”, ”Унија Чачак 2000”, Удружење женског предузетништва ”Надежда Петровић”, Опште удружење предузетника Чачак, Пчеларско друштво ”Матица” и Шумски плодови Србије обједињени су у Форуму привредника. Породица, пријатељство, заједништво, боља конкуренција, више рада и запошљавања и даqе остају вредности којима стреми ова организација.

 

И ове године окупљање у хотелу „београд“ пропраћено је песмом “Хорума”, хора привредника, а у свечаном делу програма наступио је и млади музичар Јован Пајовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.