Aktuelno Društvo

ЧАЧАНИ ЧИТАЈУ “ЧАЧАНСКИ ГЛАС“

Петар Домановић, директор Јавног комуналног предузећа “Комуналац“, дружи се са “Чачанским гласом“ од детињства.

  • Мој отац је редовно куповао “Глас“ и нас двојица смо се стално “борили“ око тога ко ће први да га прочита. Заједничко нам је било да смо га обојица читали од последњих страна. Мене је интересовао спорт, а њега неке друге теме – каже помало у шали Петар.

Време је протицало, догађаји у Петровом животу су се низали, али нешто се није променило. Није се променио однос према овим новинама и читању “Чачанског гласа“ петком, за време поподневног одмора, што је за њега својеврстан ритуал.

  • Морам да истакнем сјајну сарадњу између “Гласа“ и “Ќомуналца“ и начина на који овај лист прати наше активности. У последње време акценат смо ставили на подстицању наших суграђана да више пажње посвете правилном одлагању смећа и његовом разврставању. То је један процес који траје и за који треба време, а “Чачански глас“, као новина којој се верује, у свему томе има значајну улогу. Мора се код људи на виши ниво подићи свест о значају заштите човекове околине, а један од битних начина да дођемо до чистијег животног простора је да поведемо много више рачуна где и како одлажемо смеће – рекао је Петар Домановић.

Заиста, када би свако од нас био мало савеснији и одговорнији према животној средини, трудио се да је не прља и упозоравао друге да то не чине, а не само чекао да неко други нешто уради, са много више уживања би шетали нашим градом и његовом околином.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.