Aktuelno Sport

Чачанка Тијана Николић оборила два национална рекорда на Светском првенству првенству у роњењу

У роњењу на дах постоје две асоцијације па су тако ове године одржана два светска првенства у базенским дисциплинама. Прво Светско првенство по CMAS асоцијацији одржано је 11. јуна у Лињану (Италија). Наступало је 85 такмичара из 25 земаља. Тијана је на овом такмичењу оборила национални рекорд у динамици са перајима. Друго светско првенство по AIDA асоцијацији је одржано у Београду од 23. До 30. јуна. Наступило је 125 такмичара из 23 земље. Тијана је у истој дисциплини оборила национални рекорд и својим резултатом заузела 7.место на свету, што је за индивидуалне спортове одличан пласман.


Тијана Николић, се бави роњењем на дах од 2010.године и иза себе има велики успех који је постигла својим радом, одрицањима и љубави према овом јединственом спорту. Носилац је многобројних медаља, пехара, националних рекорда и члан је ронилачког клуба „Себастиан“ из Београда.
Роњењем на дах је почела да се бави сасвим случајно када је први пут ставила на ноге монопераје и преронила без икаквог предзнања и технике, у то време, значајну дужину. Тада је схватила да има потенцијал за овај спорт о коме се јако мало зна.
– Јако сам задовољна резултатима, иако нисам освојила медаљу. Тешко је такмичити се у свим дисциплинама и на два Светска првенста једно за другим. Тренирала сам напорно да бих постигла резултате којма ћу првенствено ја бити задовољна. Наравно, имала сам велику помоћ и подршку Савеза Организација Подводних Активности Републике Србије (СОПАС) и АИДА Србије. Овим путем желела бих да се захвалим Граду Чачку и градоначелнику Милуну Тодоровићу, кладионици „Mozzart“, ресторану „Kabezza“, који су ми омогућили одлазак на такмичење. Предрагу Пеци Радифковићу (РК СЕБАСТИАН) који је био уз мене и бодрио ме до последњег даха, „Еxтреме гyм“ теретани и тренеру Игору Аслимоском који су ми помогли у базним припремама, „Панспорт-у“, „Rexona“, „Adriatic Csuba Mares“ на опреми без које ово све не би било могуће, својој мами и пријатељима који су били ту за мене – прича Тијана.
Сада је на реду кратка пауза, па почињу припреме за следецу сезону.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.