Sport

Чачни наставили успешну серију

Јуче је пред две хиљаде гледалаца, на стази „Милош Лијескић“ на Јељену одржана 40. јубиларна трка за Отворени међународни шампионат Србије у мото кросу. Права награда за организатора и многобројну публику су биле пуне стартне рампе, рекордних 106 возача у осам класа.

И поред повремене кише, која је добро дошла као замена за квашење стазе, виђена је фантастична вожња у свим класама. Пре почетка такмичења, организатор је уручио признања бившим возачима клуба који су обележили претходне четири деценије, као и гостима, од којих је најпознатије име Марјан Авбељ који је осамдесетих година одушевљавао љубитеље мото кроса на стази на Јељену.

 

На такмичењу за наша два клуба, организатора „Терморад АМСК Чачак“ наступало је 16 возача, а за МК „Танаско Рајић“ осам возача. У класи МX85 част младих дама бранила је такмичарка из Словеније Зала Стергар у класи МX85.

Од домаћих возача, велики успех су остварили возачи оба клуба, МК „Танаско Рајић“ и организатора „АМСК Чачак“.

У класи МX65 возач „АМСК Чачак“ Лука Јанковић убедљиво је освојио прво место, други је био Реља Кузман из МК „Ере“ из Ариља, док је возач МК „Танаско Рајић“ Алекса Милосављевић  освојио друго место. У класи МX85 Лазар Јанковић из „АМСК Чачак“ био је је први, други Феђа Кузман из МК „Ере“ Ариље, док је трће место заузео Давид Стеванчевић из МК „Танаско Рајић“.

У класи МX1 први је био гост из Бугарске, првопласирани са Источно евроспког шампионата Тони Тсветков, који је оправдао очекивања и сигурном вожњом показао квалитет. Други је био гост из Словеније Тео Урбас, док је треће место освојио шампион Србије из прошле године Бранко Антић из МК „Гајић“ из Крушевца.

Најзанимљивије је било у класи МX2 у којој је љубимац домаће публике Ненад Петровић победио своје конкуренте, Немању Вемића и Јанка Раилића, из клуба МК „Ере“.

У најбројиној класи аматера МXБ, у којој је стартовао 31 такмичар, возач из Словеније Миха Урбас је тријумфовао, испред Милан Стојановића из МК „Сагмајстер тима“ и Дамњана Дамњановића из МК „Шумарс“.

У класи ветереана, МX3, гост из Хрватске, вишеструки првак Европе и најбољи моториста Хрватске свих времена Ненад Шипек је бравурозним скоковима одушевио све присутне и освојио прво место, други је био Ланг Виктор прошлогодишњи шампион Србије из клуба „МX024“. Треће место је освојио Марио Клањчић из екипе „Valvoline Šipek“ из Хрватске.

У најстаријој класи,први је био Бранко Раданов из “Bap Ricing tim”, други Драгиша Станковић из “Сагмајстер тима”, а трећи Борче Костов, гост из Македоније.

У екипној конкуренцији екипа МК “Танаско Рајић” је у класи 1 заузела прво место, екипа МК „Ере“ друго, а „АМСК Чачак“ треће место, док је у класи 2, екипа победио „BAP Ricing tim“, друго место “МX024”, а трећи “Сагмајстер тим“.

Малу сенку на фантастично организовану манифестацију, бацила је повреда екипе хитне помоћи, која је превозила повређене из прве вожње класе МXБ, и доживела саобрајни удес на путу до Чачак, али на срећну околност без тежих повреда.

Фото: Зоран Бобо Рајевић, Ненад Шипек и Дејан Тодосијевић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.