Sport

IVANA, VLADAN I UROŠ NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA

Gradsko rukovodstvo na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem je danas ugostilo najuspešnije čačanske sportiste. Među njima su bili atletičarka Ivana Ilić, prvakinja Balkana za mlađe juniore, parastonoteniser Vladan Petković, koji je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u Švedskoj i naravno, odbojkaš Petar Krsmanović, reprezentativac koji se ovenčao zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

-Nastaviću da treniram i i da se trudim da ostvarim što bolje rezultate i da Čačak promovišem na najbolji način – rekal je mlada atletičarka, zahvaljujući gradskom rukovodstvu na prijemnu koji im je upriličen.

U muškoj reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstu u parastonomtenisu bio je Čačanin Vladan Petković, koji je ovom prilikom izjavio da nije sigfuran da će profesionalno nastaviti da se bavi stonim tenisom, ali je rekao da će svakako biti u stručnom štabu, kako bi da svoj doprinios da se osobe sa invaliditetom što više uključe u sport.

-Imamo dugogodišnju saradnju sa Gradom i nadamo se da ćemo je i dalje imati, kao i da će oni osetiti potrebu da nam pomognu, jer za dobre rezultatae moramo imati što bolje uslove. Nadam se da ćemo, kao i do sad, zajedničkim snagama uspeti – rekao je Petković.


Sa zlatnom medaljom oko vrata u odbojkaškoj reprezentaciji bio je i Čačanin Petar Krsmanović. Iako je prve odbojkaške korake napravio u Čačku, brzo je otišao u Gornji Milanovac, a potom menjao klubove. Sada, bi baš on mogao biti kao nekadašnji Radmilo Mišović u košarci, u svetu čačanske odbojke.

-Nadam se da će ovaj naš uspeh biti podstrek svim mladim ljudima, što u Srbiji, što u Čačku, da se opredele za sport. Odbojka, međutim, u Čačku nije broj jedan, to svi znamo, ali mnogo dece, naročitio devojčica, trenira, tako da bih ja pozvao i Grad i sve koji su u mogućnosti da, dal sa stručnim kadrom ili finansijama, pomognu, kao i svi mi koji smo uspešni u tom sportu da odbojka u Čačku zaživi – rekao je Krsmanović.


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović nazvao je ove sportiste pravim ambasadorima našeg grada, koji na najbolji način mogu da promovišu Čačak, ali i obećao da će Grad učiniti sve da pomogne u razvijanju svih sportova. On je istakao da Čačak ulaže u sportsku infrastrukturu i najavio uskoro obilazak gradilišta nove atletske staze sa Ivanom Ilić.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.