Aktuelno Dragačevo

“ЧИКЕР МТБ МАРАТОН” ПРВИ ПУТ КРОЗ ГУЧУ

Афирмисано удружење бициклиста „МТБЦ Чикер“ из Краљева, са опредељењем ка планинском бициклизму, и ове године организоваће бициклистички маратон са полазном тачком из града на Ибру. Ово је већ пета година окупљања љубитеља бициклизма, који ће током своје десетодневне авантуре проћи кроз Гучу, Пожегу, Ужице, Нову Варош, Пријепоље, Пљевљу, Жабљак, Плужине, Никшић, Рисан и Котор.

CIKER

Специфичност ове бициклистичке руте, за коју се пријавило око 130 учесника из разних земаља, јесте то што се бицикли крећу махом макадамским, шумским и планинским путевима, обилазећи туристичке дестинације Србије и Црне Горе.

Учесници ће већ у недељу преноћити у Гучи, а потом наставити пут ка приморју. Маратон се завршава 4. јула.

 

Директор Туристичке организације “ Драгачево“ Вукашин Драмлић са поносом истиче да ће овог викенда сви смештајни капацитети у Гучи бити попуњени и да је ово почетак развоја спортско-рекреативног туризма на подручју Драгачева. Током наступајуће летње сезоне у Гучи ће боравити предстаници ФК „Рад“ из Београда, женска екипа КК „Раднички“ из Крагујевца, одбојкашки клубови из Београда и бројни други спортисти.

В. С.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.