Aktuelno

Из МУП-а упозоравају на пожаре

Припадници Министарства унутрашњих послова – Одељење за ванредне ситуације у Чачку упозоравају да временски услови, као што су екстремно високе температуре, суво време, појава ветра, погодују настанку и ширењу пожара, због чега је потребан већи опрез и предузимање свих неопходних мера заштите. Посебно се апелује на грађане, да за време извођења пољопривредних и других радова којима могу изазвати пожар, буду опрезни и предузиму све мере заштите од настанка пожара.

pozar-suma500

Напомињемо да је Законом о заштити од пожара, забрањено ложење ватре у шуми и на удаљености од 200 метара од шуме, као и спаљивање остатака стрних усева, спаљивање смећа на отвореном простору  и спаљивање биљних остатака.

Такође, Законом је, у овим случајевима, предвиђена и надокнада трошкова интервеција ватрогасно-спасилачких јединица и подношење захтева за покретање прекршајног поступка против лица која врше спаљивање.

Наглашавамо да грађани у случају избијања пожара треба одмах да реагују и позову ватрогасно-спасилачку јединицу на телефон 193.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.