Obrazovanje

ЈОШ ЈЕДАН ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ЗА ВИСОКУ ШКОЛУ ТЕХНИЧКИХ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ И ЗА ПРИПРЕМНУ НАСТАВУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

Сутра, 22. септембра, на Високој школи техничких струковних студија у Чачку најављено је полагање пријемног испита за бруцоше који желе да се упишу на неки од смерова ове високошколске установе. Пријаву за пријемни испит заинтересовани су могли поднети до данас. Иначе, ово је трећи уписни рок, будући да је остало још слободних места, пре свега за самофинансирајуће студенте. До сада је ВШТСС уписало око 300 студената на свим смеровима.
Професор др Драган Брајовић, директор Високој школе техничких струковних студија, каже да су се бесплатни часови припремне наставе из математике, што је новина ове године, показали као веома значајни и да је била велика заинтересованост бруцоша за ове часове.
– Настава за прву годину почиње 2. октобра. Припремни часови за новоуписане студенте организују се током ове и наредне седмице сваког дана. На овај начин желели смо да студенти прве године буду што спремнији за градиво и остваре што боље резултате у наставном процесу. Из претходних година увидели смо да је математика највећи проблем, јер студенти долазе из различитих школа, са различитим предзнањем… Показало се да је ова идеја веома добра. Око 150 студената долази сваког дана на ове часове математике – каже директор Брајовић и најављује да ће, с обзиром на веома добро искуство, од следеће године ова настава вероватно бити обавезна.
Директор подсећа да се очекује акредитација за мастер струковне студије на ВШТСС. Упис за ове студије биће у октобру.
В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.