Društvo

Данас у Трнави прикључено 542 домаћинства на водосистем „Рзав“

Вишедеценијски проблем мештана Трнаве са водоснабдевањем решен је данас прикључивањем 542 домаћинства на водосистем Рзав. Мештани овог села више од 20 година имали су проблем са неисправном водом за пиће, али и несташицама током сушног периода лети.

Повезивањем корисника са резервоара Р2 на рзавски водосистем, они ће коначно добити исправну, контролисану пијаћу воду са Рзава. Важно је истаћи да су мештани овог села учествовали у изградњи система „Трнавско врело“ осамдесетих година, али да нису сносили трошкове прикључка на рзавски водосистем. У протекле две и по године Град је у овај пројекат инвестирао 13 милиона динара, док ћемо у другој фази улошити још 1.2 милиона динара. Друга висинска зона, односно још 150 домаћинстава у Горњој Трнави, који за сада остају на систему Трнавско врело, биће прикључени на „Рзав“ по завршетку акумулације „Сврачково“, што се очекује у наредне две-три године.
У изградњу подсистема, прикључених на Рзавских водосистем, Град Чачак је буџетом за 2019. годину планирао да уложи 100 милиона динара, што је највише до сада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.