Aktuelno Društvo

ЗА КОРИСНИКЕ И РОДИТЕЉЕ „ЗРАЧАК“ ЈЕ ДРУГА КУЋА

У УСТАНОВИ ЗА ДНЕВНИ БОРАВАК ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ

Установа за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју “Зрачак” нема проблема у руковођењу, функционисању и организацији својих активности везаних за кориснике, ово је укратко закључак руководства и већег броја родитеља изнетог на данашњој конференцији за новинаре, која је сазвана због, како је речено, “сугестивних оглашавања”, које су упућене у последње време на рачун Установе.

Ана Јаковљевић, вд директора Установе „Зрачак“

Ана Јаковљевић, в.д. директорка “Зрачка”, сматра да ове прозивке нису објективне и да су то “намерни и систематски покушаји да се обликује негативан став јавности према Установи”. Она је нагласила да корисници “Зрачак” доживљавају као своју другу кућу. Сами родитељи су изнели свој став и на недавном родитељском састанку, односно да су задовољни услугама које Установа пружа њиховој деци.

– Ова Установа постоји ради наших корисника и зато нам је битно мишљење родитеља. Свим нашим корисницима покушавамо да омогућимо квалитетно и корисно проведено време овде, јер је то оно што је њима најпотребније. Постоји процедура за сваки излазак корисника из Установе, па тако и за одлазак у одмаралиште “Овчар” у Улцињу. Водило се рачуна о њиховом здравственом и емоционалном стању, матични дефектолози и стручни тим дали су своје процене, као и изабрани лекари. Ове године ишло је 19 корисника, ово је први наш одлазак и надам се да ће следеће године тај број бити већи. Родитељски састанци организују се по потреби, родитељи свакодневно могу да причају са матичним дефектолозима, а моја врата су им увек отворена – навела је Јаковљевић, одговарајући на неке примедбе. Она је нагласила да се замерке или примедбе могу доставити у писаној форми, али и да су сви запослени у Установи увек отворени за сарадњу и сугестије.

Њене наводе потврдили су присутни родитељи/старатељи корисника – Мићо Миловановић, Живојин Симовић, Сања Матијевић, члан Савета родитеља, Невена Милинковић, Радојица Струњаш, секретар Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама и Бранка Кнежевић, председник Савета родитеља. Њихов заједнички став је да је “Зрачак” за њих, а посебно за кориснике, веома важан и незаменљив, а да су увек све евентуалне несугласице и проблеме могли да реше разговором са руководством и запосленима.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.