Kultura

Избор из КУЛТУРНЕ ПОНУДЕ ЗА АПРИЛ

КУЛТУРНА ПОНУДА ЗА АПРИЛ

трг

 

Културна понуда у Дому културе за април је због предстојећих празника са нешто мање догађаја. Нажалост, због болести глумца, отказана је пажње вредна представа „АВЕТИ“, по истоименој драми Хенрика Ибзена у режији Андреја Носова, предвиђена за среду, 4. април.
Позоришних догађаја и поред овог отказивања ће бити у априлу. У четвртак, 12. априла, очекује нас реприза одличне представе за младе „КЊИГА О ЏУНГЛИ“, у продукцији Глумачке радионице Дома културе Чачак и режији Братислава Јанковића. Крајем месеца, у четвртак, 27. априла, очекује нас актуелна комедија „ХОР БЕЧКИХ ДЕЧАКА“, режија Ирфан Менсур, текст Мирољуб Недовић. Играју: Предраг Ејдус, Ирфан Менсур, Бода Нинковић. Овог месеца је и „Радознало слонче“, представа за најмлађе (3+), Позоришта за децу, Крагујевац.

Централни догађај у априлу је свакако концерт Влатка Стефановског, промоција албума „Матерњи језик“ – соло перформанс за гитару, музичара који у Чачак стиже након 28 година (19. април у 20 часова).

Од занимљивих садржаја вреди поменути ВЕЧЕ ХОЛАНДСКО – СРПСКИХ ВЕЗА, под покровитељством Амбасаде Краљевине Холандије, а поводом јубилеја Групе за низоземске студије, при Катедри за германистику Филолошког факултета у Београду (11. април Клуб Дома културе у 19:30).

Као што је раније најављено, 26. априла, у великој сали, у 20 часова започиње програм „НА МАРГИНИ – супкултурни феномени“, прво вече под називом „НА ПУТУ: ОД КЕРУАКА ДО МИКЕ ОКЛОПА“. Вече ће бити посвећено стваралаштву Џека Керуака, једном од највећих писаца бит генерације и феномену култног романа ЧА. БЛУЕС, Милана Оклопџића. Програм уређују и воде Саво Стијеповић (писац) и Душан Даријевић (новинар). Пројекат „НА МАРГИНИ“ се на посебан начин бави личностима, уметничким правцима и феноменима који су обележили алтернативну уметност у свету и код нас у XX и XXI веку у књижевности, музици, филму и визуелним уметностима.

За љубитеље филма, сјајни „ЛЕГЕНДА О КОНКУБИНИ“, Кајге Чена, 10. и 11. априла, од 20 часова, а од 23. до 27. априла ДАНИ ИЗРАЕЛСКОГ ФИЛМА.

Припремио: Душан Даријевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.