G.Milanovac

Изложба „Први светски рат“ и представљање књиге „Мали војник Великог рата“

Image may contain: 1 personУдружење бораца САБОР – Горњи Милановац под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а у сарадњи са Mузејом рудничко-таковског краја, Културним Центром Горњи Милановац, ОШ „Свети Сава”, сликарском радионицом Звезда Хелиос ликовном радионицом Иване Јовичић која ради под покровитељством Музеја рудничко-таковског краја и Библиотеком “Браћа Настасијевић” расписало је јавни позив за учешће на графичкој ликовној колонији за децу и одрасле Први светски рат – ExLibris.
Стручни жири одабрао је најбоље радове, скице су у ОШ „Свети Сава“ пребачене на паис папир, потом на лино плочу а затим техником високе штампе израђени у 3 примерка. Биће приказани у Галерији Музеја рудничко-таковског краја у 12. Марта у 19 сати.
Изложбу ће отворити Војо Боровњак, председник Удружења бораца „Сабор“-Горњи Милановац.
Велика нам је част што истовремено имамо прилику да сарађујемо са Издавачком кућом „Пчелица“ и да представимо несвакидашњи роман „Мали војник Великог рата“ која говори о најмлађем каплару српске војске Момчилу Гаврићу. Роман ће представити Зоран Милекић,аутор и заменик главног уредника „Пчелице“ Александра Бојовић. Одломке из романа читаће Предраг Лошић, а о роману говорићемо непосредно после отварања изложбе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.