Kultura

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ДУШКА ЛУКОВИЋА У ДОМУ КУЛТУРЕ

СЦЕНСКЕ СВЕТЛОСНЕ СЕНЗАЦИЈЕ

Изложба сценских фотографија “Концерт и позориште” чачанског фотографа Душка Луковића, постваљена је у средњем холу Дома културе, у понедељак, 11. јуна, непосредно пред почетак и у склопу Фестивала “Прича”. Фотографије су настајале последњих годину дана на разним манифестацијама, а забележене су уметничким оком аутора, који је зналачки пратио светлости сцене.

Постављено је 40 веома атрактивних фотографија по избору самог аутора, а на располагању их је било више од 100. Забележио је Луковић необичне тренутке са музичких и балетских концерата, као и позоришних представа. За фотографско око посебно, због врхунске сценографије, била је атрактивна представа ЈДП “Тако је морало бити”, те фотографије датирају из ранијег периода и по речима Луковића, посебно су му драге, уз фотографије са наступа “Црвене јабуке”, Масима Савића, “Регине”, Руског позоришта, балета “Крцко Орашчић”, концерата плесних ансамбала “Стар денс” и “Луна”. Међу њима су и награђена остварења, настала на Гитаријади, када је добио прву награду на клубској изложби. Поред несумњиве уметничке вредности, свака од ових фотофграфија је и сојеврсни документ о сценском тренутку, који је увек непоновљив, ма колико пута се неки догађај поновио.

-Имао сам идеју да направим изложбу са сценском фотографијом много пре и ван овог фестивала, али организатор ми је понудио да она буде постављена за време трајања манифестације. На фотографијама су забележени наступи у Дому културе и на тргу. Иако су ми у фокусу портрети и концертна фотографија, намеравам да додам и друге мотиве својој колекцији. Фотографијом се бавим од 1995. године, а о тајнама уметничке фотографије сам 1999. учио у Школи фотографије Зорана Милошевића, дугогодишњег јединог мајстора фотографије на овим просторима. Та школа ме је мотивисала да се усавршавам у овој области – рекао је Луковић.

Душко Луковић се професионално бави фотогорафијом и веб дизајном. Члан је Фото групе “Формат”.

Зорица Лешовић Станојевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.