Aktuelno Sport

И ДОГОДИ СЕ ЧУДО

“Борац“: Мишић, Урошевић, Тасић, Ковачевић, Василић (Обрадовић), Шутић (Марковић), Фићовић, Секулић, Илић (Берак), Филиповић, Богићевић.

“Нови Пазар“: Нићифоровић, Хазировић, Вусљанин, Рагиповић (Лакота), Тртовац, Исламовић, Маровац, Качар (Маврић), Платиша (Новалић).

Оно што је на почетку сезоне била само лепа жеља, а после лигашког дела изгледало немогућа мисија, данас је имало своје сјајно финале.

У седмом, последњем, колу доигравања “Борац“ је на свом терену, пред 500 навијача, савладао “Нови Пазар“ са 3:1 (2:0), а његов једини конкурент у борби за опстанак “Бечеј 1918“ је поражен у Крушевцу од “Трајала“ са 1:0, па су тако “зебре“ успеле да остану у Првој лиги.

Од самог старта Чачани су кренули ангажовано, јер никаквом тактизирању није било места. Само победа давала је наду у опстанак. У 15. минуту Ковачевића у шеснаестерцу руши Тртовац и Новица Анђеловски показује на белу тачку. Ковачевић је сигуран са беле тачке и “Борац“ води 1:0. Непуних 10 минута касније Тасић шутира оштро по земљи, Нићифоровић одбија кратко лопту право на ноге Фићовићу, следи ударац из непосредне близине и вођство Чачана је дуплирано. После овог гола иницијатива прелази на страну гостију и у 38. минуту Платиша погађа пречку. Почетком другог полуврмена, играо се 48. минут, феноменалан ударац Плојовића, са ивице шеснаестерца, завршава у горњем левом углу и гости смањују на 2:1. Коначан резултат постиже Богићевић ударцем са беле тачке у 54. минуту. Пре тога је Тасић оборен са леђа у казненом простору гостију.

Богићевић поставља коначан резултат утакмице

После тог гола чекао се само последњи судијски звиждук и вести из Крушевца. Информација да је “Трајал“ повео изазвала је буру одушевљења, а после завршетка утакмице почело је славље домаћих навијача и фудбалера.

Славље после утакмице

Тренер Владимир Станисављевић је са својим играчима извео прави подвиг на терену. Ипак, судбина клуба је и даље неизвесна. Терет дугова је огроман и време које је пред нама показаће у ком ће смеру ићи расплет целокупне ситуције.

В. Д.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.