Sport

МОТО КРОС ВЕСТИ

Juče je u Brusu održana treća trka Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu uz učešće 50 vozača u sedam klasa.

U jakoj konkurenciji više nego zapažen plasman ostvarili su vozači MK „Tanasko Rajić“, Termorad AMSK „Čačak“ i MK „Ere“ iz Arilja.

U najmladjoj klasi MX65, vozač MK „Tanasko Rajić“ Aleksa Milosavljević koji ove sezone vozi dve kategorije, ostvario je ubedljivu pobedu ispred Danila Crnjanskog iz BAP racing tima iz Bačke Palanke i Vuka Ćajića iz AMD Rogatica, BIH.

Prvo mesto u klasi MX85, ostvario je vozač MK „Tanasko Rajić“ Vuk Drmanac. drugi je bio Relja Kuzman iz MK „Ere“ iz Arilja, dok je treće mesto bio Aleksa Milosavljević.

U klasi MX1 ubedljivom vožnjom prvo mesto je zauzeo vozač Termorad AMSK „Čačak“ Miloš Đorđević, drugi je bio Stefan Radanov iz MK „Tanasko Rajić“, a treći Nemanja Vemić iz MK „Ere“ iz Arilja.

Najzanimljivija vožnja dana viđena je u klasi MX2, gde je Nenad Petrović iz MK „Tanasko Rajić“ u direktnom duelu sa konkurentima za vrh osvojio prvo mesto i sigurnim koracima ide ka novoj šampionskoj tituli. Drugi je bio Vukašin Jablanovića iz „GTC racing“ tima iz Kraljeva i treći Strahinja Kalamković iz MK „Extreme“ iz Beograda.

U klasi MX2 junior Strahinja Kalamković iz MK „Extreme“ iz Beograda je bio prvi, Janko Railić drugi i Milić Zimonjić iz MK „Zlatibor“ treći.

U kupu Srbije, u klasi MX3 vozač Termorad AMSK „Čačak“ Vlade Rajević je pobedio ispred čuvenog učesnika relija Dakar Gabora Sagmajstera i prošlogodišnjeg šampiona Viktora Langa.

U klasi MXB prvo mesto zauzeo je Česk Mark iz kluba MX024, drugi Veličković Bojan iz MK „Extreme“ i treći Đorđe Čolović iz kluba „Moto land“. U klasi MXS Branko Radanov iz MK „Tanasko Rajić“ bio je prvi, Vlatko Provodovski iz BAP racing tima drugi, dok je treći bio Dragiša Stanković iz Sagmajster tima.

U ekipnoj konkurenciji naši klubovi su takodje imali uspeha. U klasi ekipa klubova I prvo mesto osvojio je MK „Tanasko Rajić“, drugo MK „Ere“ , treće Termorad AMSK „Čačak“.

U ekipnoj konkurenciji u klasi ekipa klubova II prvo mesto osvojio je klub MX024, drugo Termorad AMSK „Čačak“, a treće mesto su podelile ekipe GTC racing iz Kraljeva i Sagmajster tima iz Subotice.

Nastavak prvenstva je 02.juna na stazi „Miloš Lijeskić“ na Jeljenu.

tekst S.Tanasković

foto- arhiva Termorad AMSK „Čačak“ i takmičara Vuka Drmanca

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.