Настављамо битку за знање

Прва званична посета председнице Владе Србије у знаку образовања и привреде

Велику акцију „Битка за знање“ подржало је више министарстава и Републичка влада. Спроведена је у неколико стотина  основних школа у Србији у којима су ученици и наставници добили роботе за програмирање. Велики искорак у информатици и технолошком развоју српским и основцима Косова и Метохије омогућили су привредници.

– Настављамо битку за знање, не само реализацијом овог пројекта, већ и увођењем информатике од петог разреда, умрежавањем и опремањем школа, усавршавањем наставника. Доста нам помажу привредници који су одговорни према друштву, хвала и наставницима који су се пријавили да учествују у овој акцији и показали да су спремни да раде више од основног плана и програма, науче децу да аналитички размишљају, да се не плаше грешака из могу нешто да науче.

DSCN6535

И они су показали одговорност према деци и својој професији – похвале су које је упутила председница Владе Србије Ана Брнабић. Она и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетили су у среду, 13. септембра, Основну школу „Прељина“. Наставили су акцију „Битка за знањем“ поклонивши роботе за програмирање школама у Моравичком округу, Косовској Митровици и Лепосавићу.

DSCN6532– Информатика је сада обавезан предмет, предстоје нам реформе гимназија и високог образовања, али неке промене нису више само жеље и идеје, већ реалност. Остаје нам још доста тога да урадимо да опремимо што више школа и да боље обучимо наставнике – сумира Младен Шарчевић. Он је захвалио Фондацији Б92 и привредницима који помажу акцију „Битка за знање“.

Роботи за програмирање Основној школи „Прељина“ покон су чачанског предузетника и народног посланика Остоје Мијаиловића.

Драго ми је да сам могао да помогнем школи у којој сам провео део свог детињства. Није најважније колико имате средстава, него како ћете их искористити. Моја компанија је уложила новац у децу и знање које нико не може да нам украде и отме – рекао је Мијаиловић.

Школа у Прељини је и пример скоријих улагања у образовање и инфраструктуру. Ученици су помогли и вршњацима са Косова да савладају основе руковања новим роботима за програмирање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.