Aktuelno

НЕМАЧКА КОМПАНИЈА ТРАЖИ РАДНИКЕ У ЧАЧКУ

Оглас за посао расписала је фирма ”Wielend electric” (Виланд електрик), која у октобру започиње производњу у Чачку. Препознатљива је по електро деловима, утичницама и кабловима за индустрију и грађевинарство.

Немци ће започети посао у простору некадашње фабрике ”Цер”. За сада им је потребно 30 радника, а до краја ове године 60. Уколико добро развију посао, до 2020. запослиће много више, око 200 људи. Оглас компаније “Виланд електрик” већ је објављен на сајту Посао инфостуд. Потребни су производни радници, руковаоци производње, финансијски менаџер… Њихов најважнији услов је радно искуство, чак није обавезна диплома електро струке.

– Кандидати који буду примљени ићи ће у Немачку на обуку. Она ће трајати две до три седмице. Послодавац обећава да ће примењивати Закон о раду, што значи да ће запосленима бити плаћени прековремени рад, топли оброк, превоз, годишњи одмор. Као друштвено одговорна компанија, ”Виланд електрик” захтева добар однос и сарадњу између радника. Важно је и да потенцијални кандидати знају да је рад организован у сменама – навела је Горана Танасковић, руководилац Организационе јединице регионалне привредне коморе Моравичког и Рашког управног округа.

Просечна плата у компанији биће већа од 40 хиљада динара.

Оглас за посао отворен је до 24. августа. Пријављивање је могуће само електронским путем.

Компанија ”Виланд електрик” постоји више од једног века. На међународном тржишту послује 70 година. Има производне погоне у Кини и Чешкој. Немачке фирме које послују у Србији, врло су заинтересоване за дуално образовање. Такав систем рада у просвети и привреди у њиховој земљи је одавно заживео.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.