Grad

Ненад Поповић: Чачак ће имати најбољи иновациони центар

Стартап иновациони центар у Чачку требало би да буде отворен крајем марта или почетком априла. У изгрању и опремање простора Влада Србије уложила је 46 милиона динара, подсетио је Ненад Поповић, министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој. Како теку радови уверио се у четвртак, 7. марта, и наговестио да ће Чачак имати један од најбољих, ако не и најбољи инвестициони центар у Србији и шире.

– Налазиће се у самом центру града, на најлепшем месту. Простор је веома светао, савремен. За ово време колико сам министар, видео сам више од стотину иновационих центара у евроспким земљама, Израелу, Русији, али овај ће сигурно бити један од најлепших – изјавио је Поповић.

– Наставићемо да га развијамо и даље, уз подршку Владе Србије, као и да повећамо број „станара“ Научно-технолошког парка, којих сада има 53. То је будућност, не само Чачка, већ и Србије – да сви млади људи добију шансу, корсте савремену технологију, учествују у реализацији пројеката, остану у Чачку… – навео је Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

Стартап иновациони центар користиће простор од 621 метра квадратног у чачанском Дому културе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.