Uncategorized

НОВИНЕ У ЈКП “ПАРКИНГ СЕРВИС” ОД 1. СЕПТЕМБРА

КАЖЊАВАЊЕ НЕСАВЕСНИХ ВО18ЗАЧА

 


Јавно комунално предузеће “Паркинг сервис” већ три и по године паркирање наплаћује путем СМС порука и то без рестриктивног кажњавања наших несавесних суграђана. Контролори овог предузећа издавали су налоге за плаћање паркинга у реалном времену које су возачи провели на паркингу, односно од 19 до 65 динара по сату, у зависности од зоне. Према најавама менаxмента, “Паркинг сервис” ће од 1. септембра почети да кажњава несавесне возаче који избегавају да плаћају паркинг. Координатор Драган Грујовић објашњава да ће онима који не плате паркинг или покушају да плаћањем једне СМС поруке задрже возило цео дан на паркинг простору, контролори издавати посебну дневну карту у износу од 1.200 динара:

– Првих десет минута паркирања је и даље бесплатно, али потом возач мора да пошаље СМС поруку, плати карту код контролора или купи Греб-греб картицу у оближњим киосцима или кућицама за наплату паркирања. Одлуком Скупштине града од 21. јула, оним возачима који не буду плаћали паркирање, наши контролори ће од 1. септембра издавати посебну дневну карту у износу од 1.200 динара. По издавању ове посебне карте, плаћен је паркинг наредна 24 сата, без обзира на зону. Казна ће износити 1.200 динара, односно 600 динара, ако возач плати у року од осам дана, јер тада стиче право на попуст од 50 одсто. Уколико плати карту у првих осам дана, не само да ће казна износити 600 динара, већ ће и поступак бити заустављен. Уколико не плати, против несавесног возача ће бити покренут поступак код извршитеља, тако да ће казна са свим трошковима бити око 6.000 динара.

Грујовић најављује да ће ЈКП “Паркинг сервис” ускоро проширити наплату паркирања на још две улице у ужем центру града. Према његовим речима, од 1. септембра у систему наплате биће и Улица краља Петра, а након реконструкције и Улица Веселина Миликића, поред Градског парка.

– Такође од 1. септембра, уводи се и наплата паркирања у Улици цара Душана, од цркве до факултета. После реконструкције Улице Веселина Миликића код Дома здравља, почеће наплата паркирања у делу од Улице краља Петра до Хитне помоћи, где ће бити обезбеђена и обележена места за особе са инвалидитетом, као и за возила Хитне помоћи и Здравственог центра. Од Хитне помоћи до Градског бедема и даље ће бити бесплатно паркирање. У Улици краља Петра биће кориговано обележавање и убудуће ће паркирање бити под углом од нула степени, уместо досадашњих 60 степени. Изгубићемо 24 паркинг места, уместо досадашњих 60, имаћемо 36, али биће проширене коловозне траке и олакшан протокок возила – објашњава Драган Грујовић.

Такође од 1. септембра, у Рајићевој ће бити измењена зона паркирања, односно паркин гместа уовој улици више неће бити у трећој, већ у првој зони. Цена паркинга у Рајићевој улици, уместо досадашњих 19 динара, износиће 50 динара.

Н. Р.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.