Foto-galerija Kultura

ОДБОЈКАШИ ИЗ ЧАЧКА НА ТАКМИЧЕЊУ У ПОЉСКОЈ

ОДБОЈКАШИ ИЗ ЧАЧКА НА ТАКМИЧЕЊУ У ПОЉСКОЈ

 

Милорад Ђондрић, директор ШОСО "1. новембар"
Милорад Ђондрић, директор ШОСО „1. новембар“

Милорад Ђондрић, директор Школе “1. nовембар” и председник Спортског савеза Града Чачка, најавио је да деветоро чачанске деце, у оквиру репрензетације Србије, иде у Пољску на одбојкашко такмичење „Unified“, које се одржава од 1. до 3. септембра. Ради се о Европском првенству у инклузивној одбојци, на коме ће учествовати десет репрензетација, састављених од такмичара из редовне популације и њихових вршњака са сметњама у развоју. У исто време у Пољској се одржава Европско првенство у одбојци за сениоре. Одбојкаши специјалног тима путују у Катовице 30. августа, а у Чачак се враћају 5. септембра. Осим Чачана у тиму је и један њихов вршњак из Врања и петорицом одбојкаша из редовне популације.

SAM_50371
Фото архива

– Пошто је „ Unified“ одбојка најкасније укључена у спортове Специјалне олимпијаде, још се дефинишу нека правила, па је ово прилика за обуку младих тренера, тако да ће са нама бити и Немања Лазовић. Из Београда иде Немања Станојевић, координатор за пројекте и прослављени одбојкашки репрензетативац Вања Грбић, који је већ годинама промотер Специјалне олимпијаде – каже Ђондрић и открива да је Грбић одустао од путовања авионом, јер не жели да се одваја од нашег тима, тако да ће путовати комбијем који креће из Чачка.

За чачанске „ Unified“ спортисте Пољска није прво такмичење, јер је Спортски клуб “Морава” од 2003. године укључен у Специјалну олимпијаду, када су били прва екипа (тада атлетичари) из Србије на Олимпијади у Даблину. „ Unified“ одбојкашка репрензетација Србије, у којој су били Чачани, учествовала је 2013. године на Европском првенству у Истанбулу, када су освојили друго место. Годину дана касније освојили су Турнир у Пољској. Надају се да ће се и сада вратити са медаљама. Редакција “Чачанског гласа” жели им срећан пут, добру игру и пуно успеха!

В. Тртовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.