Aktuelno

Одржана седница Савета Моравичког управног округа

У згради Окружног начелства у Горњем Милановцу одржана је прва редовна седница Савета Моравичког управног округа у 2017. години. Домаћин састанка био је председник Општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, док је састанком председавао начелник Моравичког управног округа мр Слободан Јоловић.

unnamed

На дневном реду нашло се осам тачака и то: усвајање записника са претходне седнице Савета, извештај о раду Стручне службе и Савета Моравичког управног округа у 2016. години, усвајање плана рада Савета Моравичког управног округа у 2017. години, информација МУП ПС Чачак о стању безбедности у 2016. години на подручју Моравичког управног округа (сузбијање криминала, јавни ред, безбедност саобраћаја и ванредни догађаји, елементарне и друге несреће), информација о спровођењу надзора у примени Закона о озакоњењу објеката, разматрање предлога возова за превоз путника за ред вожње 2016/2017. године за обавезу јавног превоза „Србија воза“ а.д. Београд, разграничење надлежности Сектора за ванредне ситуације и Хитне помоћи на ауто-путу Коридора 11 Љиг-Прељина и текућа питања.

мо

Састанку су присуствовали помоћник градоначелника Чачка Милан Бојовић, председница Општине Лучани Весна Стамболић, председник Општине Љиг Драган Лазаревић, представници Министарства унутрашњих послова, директори Домова здравља, директор Болнице у Чачку, представници Регионалне привредне коморе, Националне службе за запошљавање, начелници Општинских управа општина Горњи Милановац, Ивањица и Лучани, представници Канцеларије за локални економски развој Општине Горњи Милановац.

„На овој седници Савета Моравичког управног округа нашло се више тема. Разматрани су извештаји о стању безбедности у 2016. години на подручју читавог округа и закључено је да је Полицијска управа Чачак, са свим својим одељењима, постигла запажене резултате и да људи који воде ову службу улажу велике напоре да унапреде службу и да смање ризике који утичу на безбедност грађана и њихове имовине. Договорено је и да се покрене заједничка иницијатива за изградњу пункта Хитне помоћи, како би се подигао ниво безбедности у саобраћају на деоници ауто-пута Љиг-Прељина. Разматрана су и питања у вези са озакоњењем објеката. Све локалне самоуправе морају до марта завршити попис објеката за шта је Влада Републике Србије и одобрила пријем нових радника (Чачак 35, Горњи Милановац 10, Ивањица 5 и Лучани 3 радника), јер је овај процес јавни интерес“, рекао је начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић.

План је да се седнице не одржавају само у Чачку, већ ће пракса бити и седнице у Горњем Милановцу, Ивањици и Лучанима.

„Када је у питању безбедност на ауто-путу, заједничким снагама ћемо затражити од телекомуникационих компанија бољу покривеност сигналом на ауто-путу, а и утврдили смо надлежности нашег Дома здравља и Хитне помоћи на овој деоници. Радује ме што ће, у сарадњи са начелником Моравичког управног округа, бити покренуто питање нелегалног превоза путника, као и рад угоститељских објеката у погледу радног времена, издавања фискалних рачуна и спречавања рада на црно. Општина Горњи Милановац је у процесу подношења документације за средства Министарства привреде за пројекат изградње канализације у Индустријској зони Неваде. Ова Индустријска зона попуњена је у пуном капацитету, а нема канализацију. Пројекат је урађен заједно са привредним субјектима“, истакао је председник Општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.