Aktuelno Grad

ОДРЖАНА 81. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

Чланови Градског већа у Чачку усвојили су на данас одржаној 81. седници, осим осталог, одлуку о оснивању Мреже јавних предшколских установа „Радост“ и „Моје детињство“, као и решење о утврђивању висине једнократне новчане помоћи за новорођену децу у овој години. Чланови Већа сагласили су се са изменама и допунама програма пословања „Водовода“, као и са предлогом петогодишњег Програма развоја туризма и коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине.


И у овој години планирано је проширење смештајног капацитета предшколских установа, чији је оснивач Град, за 20 одсто, са садашњих 2.960 места. Градско веће данас је утврдило предлог одлуке о формирању мреже јавних предшколских установа, којом се дефинише број, просторни распоред и расположиви ресурси ПУ „Радост“ и „Моје детињство“. Према најавама градоначелника циљ је даљи рад на повећању обухвата обе установе за пријем малишана. Уз завршетак реконструкције вртића „Полетарац“, како је објаснио, планирано је и отварање две јаслене групе у управној згради вртића „Надежда Петровић“.
– Управна зграда се сели у вртић „Сунце“ у Булевар Вука Караџића, а остаје простор за две јаслене групе у „Надежди Петровић“. Око 100 малишана више ће моћи да борави у „Полетарцу“ када се заврши реконструкција. Са капацитетима приватних предшколских установа, током првог и другог конкурса, моћи ће да буде преимљено окјо 4.500 малишана – рекао је Тодоровић.
Већници су на данашњој седници донели и решење о утврђивању висине једнократне новчане помоћи за новорођену децу у 2019. години. Буџетска средства за ту намену непромењена су у односу на раније – укупно 14 милиона динара. За прво и друго дете и ове године родитељи ће добити по 10 хиљада динара, за треће 20, а 30 за четврто и свако следеће дете. Како је најавио градоначелник, могуће је повећање износа у наредним годинама, посебно за вишедетне породице
Градско веће данас је усвојило и измене и допуне програма пословања ЈКП „Водовод“ Чачак, предлог програма развоја туризма града за наредних пет година, као и програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине у укупном износу од 30 милиона динара.
Између осталог, усвојене су и измене Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у градским управама, стручним службама и градском правобранилаштву Града Чачка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.